Csík Dániel Creative Commons License 2000.06.30 0 0 251
1999 augusztus 8-án, egy hajnalban kimegyek észlelnia csípős hidegbe. Walkmanomban Vangelistől a China szól. Amikor egyre jobban veszem észre a csillagokat, a Holdat és a Jupitert, egyre jobban "felmelegít" a zene. Már kezd pírkadni. Elhatározom: megnézem a Napkeltét. Ekkor éppen a HIMALAYA c. szám szól. Ez a lassú ütemű szám pont illik a tájhoz: az elöttem , a réten és Hárskútat óriási ködmező borítja. Mikorra a Nap felkel, már a SUMMIT ,az útolsó számot halgattam (kb. 5-ödszőr ezen a hajnalon). Mentem alúdni ezútán. AMikor felkeltem, 11 -órakor a (sláger )rádiót hallgattam. Pont a CHARIOTS OF FIRE (tűzszekerek) szólt.
Történt mindez Ráktanyán (Bakony,a Magyar Csillagászati Egyesület észlelőbázisán). Ez a hajnal mindig az eszembe jutt ha halgatom a SUMMIT és a HIMALAYA számot( na,meg az akkor készült fényképeket).

Egyébként azt ,hogy készül Vanginak az új albuma ,egy olyan ismerősömtől tudom aki nem nagyon szereti a Vangelis zenéit. Amúgy a bátjának vannak olyan kapcsolatai ahonnan ezt hallotta.
Na, ma is írtam egy elég kimerítő foggalmazást!

Apropó!ALBEDO!
Az albedo egy olyan mértékegység ,mely a saját fénnyel nem rendelkező égítestek( értsd:pl.:bolygók, kisbolygók stb....)-nek egy mérőszáma. az 1.00 -a tökéletes fényvisszaverő a 0.00 a tökéletlen. A földé 0.39 )-).
Lásd: www.tar.hu/albedo