Az a baj, hogy behordjátok a sarat… :)
Mint a nagy átlag egyik porszeme, szeretnék azért valamiféle ellenoldalt képezni. Én nem gondolom, hogy ez giccses, alantas, vagy puccos dolog lenne. Számomra van most annyira ubiszezon a Mode életében, hogy felkeltse az érdeklődésem ez az esemény. Hogy eljutok-e, az majd kérdéses, de mindenképp érdekel, meghallgatás szintjén biztosan. Különleges volt a pozsonyi felvételt is végighallgatni, nem rosszabb ezekben a verziókban a Mode, mint egy-egy töccögős remixáradatban. Az élő zenének, énekhangoknak, élő hangszeres zenének szerintem van varázsa, miért is ne lehetne a kedvenc dalaimat ilyen verzióban meghallgatni? Ezeknek a most felmerült előadóknak a nagy részét nem ismerem, de most rájuk kerestem, nem rossz hang egyik sem. Jó, pl Radics Gigi zenéje nem stílusom, de kétségtelen, hogy a hangja jó… erős, szépen szól… Reménykedem egy olyasmi felépítésű műsorban, ami a pozsonyi Depeche Note volt, szerintem nekem tetszene ez ott élőben… Főleg, ha csak néhány dal lenne énekessel megtoldva. Jó, elfogadom, vagytok egy páran, akiknek derogál még a gondolat is, hogy ez az ötlet felmerült, szívetek joga. Én eddig sem úgy hallgattam zenét, hogy azt nézem kikkel vállalok ezzel közösséget és kikkel nem akarok, vagy kik vannak köröttem egy koncerten és ők hogy viselkednek.
Amfi, veled most nem értek egyet, a beígért férfikar és szimfonikus zenekar szerintem azért mégiscsak magas minőség a zenét illetően, számomra bámulatos tudás egyáltalán kiigazodni a kottán, szóval ezt a külsőség-utánzás dolgot azért nem adom. Ráadásul nem tudom ki mennyire jár klasszikus zenei koncertekre, a hangszeres élő zene, vagy egy kóruskoncert egész varázslatos tud lenni. Nemrég egy vegyeskar koncertjét hallgattam meg élőben, orgona kísérettel, templomban, ráadásul a műsor egy része zsoltárokból állt. Mégis padlózás volt, borzongató, érzelmekkel teli. Érdemes ilyen zenei élményekben is részesülni néha.
Lényeg a lényeg, ha valamelyikőtökre időközben rászakad egy fránya repijegy erre, ne habozzatok nekem adni, én szívesen elfogadom! :)