Pórul :(
Az úgy indult, hogy a négyes kávészünet váltó helyett vettem egy MZA ötsebességest. Viszont az eredeti össze nem illő, megkalapált, hegesztett blokkban szorult egy kicsit. Ha lúd, legyen kövér - vettem MZA blokkot . Összeraktam, csak szétszedéskor a Ducati gyújtást helyzetét elfelejtettem bejelölni. Tudom, stroboszkóp, csak az enyém öregecske, olyan halovány a fénye, hogy csak sötétben látható. Sebaj, Gugli segít, találtam videót, aszerint beállítottam az alaplapot, rugdostam, állítgattam jobbra-balra egy kicsit - semmi. Gugli, új találat, egész másképp áll az alaplap. Próba, sok-sok rugdosás, megint semmi. Harmadikra már durrant egyet-egyet, viszont a berúgószerkezet gallyra ment, a motort nem forgatta, csak recsegett. Először azt hittem, lekopott a racsni, de nem. A fogaskerekek koptak meg. Nem tudom, mennyi volt eredetileg az MZA váltó 1. sebesség 44 fogú fogaskereke, de most 70,8 mm, a kávészünetváltóé 71,4 mm, az indító fogaskerék 45,8 / 46,1 mm.
Mindkét tengelynek megvan a helye a blokkban, tehát még azt sem mondhatom, hogy elb@sztam, mert rosszul raktam össze. Ígyjártam.
Vettem csúcsminőségű :) tajvani fogaskerék párt, most az van benne. Gyújtás stroboszkóppal beállítva, harmadik rúgásra indult. Már csak az a kérdés, a tajvani fogaskerék hány rúgást bír.