Szerintem ne bánkódj annyira, a mai ún. fogyasztói társadalomban a 7 év-re azt mondják, hogy megszolgálta az árát, persze igazad van, rosszul esik ez, akárhány évnél is jön el ez a pillanat.
Kérdés, hogy amit pont előtted írtam, a rendszeres tisztítást, karbantartást, vagyis magyarul, a törődést és kíméletet megkapta-e a mosógép?
Szerintem tengelyt vagy tengelycsonkot ezekhez nem is lehet kapni, és valszeg úgyis a dob is tönkremehetett.
WP és társairól annyit, hogy a szerencsétlenül kivitelezett ajtó és mosószertartó kombó miatt, van, lehet hogy már 2 éves kora előtt elkezdődik az ajtó borító lemez megbarnulása, és elporladása, ami gyenge vékony vaslemez, és a felületkezelése is hanyagul van kivitelezve, és 30-40e Ft is lehet a pótlása. Hiába 2 év előtt jelentkezik, az a tapasztalat, hogy a szerviz elhajt vele, hogy user error, és a párás környezet miatt van, blablabla.
A gond, hogy mosás után, felnyitáskor, az ajtóba folyik bele a víz, és a mosószermaradék, és azon keresztül folyik lefelé, és szépen betrutyisodik, és soha ki nem szárad. Vicces, amikor felnyitottuk, a víz folyt rá a dobra, kicentrizett ruhákra is, ja nem is, inkább bosszantó. Már morfondíroztam rajta, ha mondjuk megbízható tartós gépek lennének, akkor vennék egy jobb WP-t, és majd hogy tudnám a korróziót elkerülni. Olvastam már ilyen próbálkozásokról.
De mivel nem igazán megbízhatók a Wiccpúlnak is becézett háztartási gépek(tisztelet a kivételnek, ha van még), se a társmárkái, mint Candy, Indeshit, és a többi hasonló, főleg olasz konstrukció, ezért elvetettem ezt. Noch dazu még a WP ügyfélszolgálat és szerviz se valami jó hírnek örvend, ha bajunk van. Noname-el, és ismeretlen kínaival meg nem kisérleteznék, az Alza sajátmárkást nem ismertem, de valóban, ez is eléggé Whirlpool-os kivitelnek néz ki.
Pedig már nagyon készülök, hogy a kb. 11-12 éves általad kizárt e-betűs felültöltőst lecseréljem, de nem óhajt tönkremenni. :)) Kb. 5 éves kora óta készültem 1-2 videó megnézésével, hogy majd én meg csapágyazom, de a a része is bírja még. Na mindegy. Én úgy terveztem, hogy felültöltősből olyat vennék, ahol ugyanaz a kivehetős, mint nálad a Zanussinál, és nem az ajtóra aggatott verzió van, aztán majd elválik....
Tavasszal szokott lenni, ajándék 5 év garancia Electrolux és AEG-ekre, most idén lesz-e, az majd kiderül, de neked ez úgyse játszik.
Tavaly 30% akcióval együtt ment vagy legalább 3/4 évig.
Tehát olcsó Alzást, vagy inkább egy olcsó Candyt, WP-t? Nem tudom.
Egy olcsó, most akciós 109k-s Candynél így néz ki, ez olyan újszerű, mert amúgy évtizedekig nem módosítottak a konstrukción, hátha jobb?
Candy TCA286TM5-S Mosógép