kavicsos1964
2025.02.21
|
|
0 1
621
|
Akkor már eltünt volna ! Ez már legalább 10 éve volt . Mindenkútból csak a homokos réteg ad vizet másban nem közlekedik a víz . Olyan helyen melóztam ahol 100 méteres lyukakat fúrtunk ,vagy ami épp a domborzatnak megfelelt . De mélységi korrekciók mind 100 méteres volt . URB nevű ZIL fúróval . Az én ásott kutam is homokon van már 30 éve ,igaz tavaly egy agyagrétegig leszivattyúztam az egész kutat ,de onnan tovább már csak a kzepébe fúrt lyukkal tudok további vizet nyerni mert anyugalmi vízszintje jelenleg 3 méter körül lehet és nyáron meg lemegy 4,5 méter mélyre is az öntözések miatt . Az agyag réteg alatt is homok lesz csak az lehet még rosszabb mint ez amiben van . Ez is azért ad ilyen kevéske vizet mert félig már a réteg cementálódott jórészét lapátolni nem tudod csak ásózni annyira tömör és a víz ettől csak lassan közlekedik benne . Abban reménykedek én is hogy lentebb csak jobb vízvezetésű lesz a homok abba nem szivárgott még olyan anyag ami gátolná a víz közlekedését . Egy kis beton gyűrűs kút van a mellettem lévő telken azok amikor fúrták átmentek vagy 6 agyagrétegen de még sincs benne víz nem jön utánna és kifogy . Volt hogy én adtam a kútba vizet hogy onnan tudjon szivattyúzni a gazda . |
Előzmény: Nobody1 (620)
|
|