kavicsos1964
2025.02.20
|
|
0 0
618
|
Hát azért a finom homok nem olyan vészes dolog ! Tavaly télen én az ásott kútból a Makita búvár azért lett volna ,de venem kellett egy kínai búvárt az már kivitte némi módosítással a föveny-egyhe sódert is . Kiszívtam némi módosítással a kb 5mm méretű homokot a kútból totál az agyagig . a kínai búvárnak a szellőzője a tetején van énéha a kompresszorral ki kellett azt is fújnom mert eldugította . A kútat amikor csinálták tettek szűrőket a cső aljára ,vagy csak flexel bevagdalták ? Egyszer fúrtam egy csőkutat na abban olyan futóhomok van ha száraz el lehet fújni a markomból olyan apró . Azt megkompresszoroztam vagy 3 napig nyomtam bele e levegőt és köpködte kifelé a homokot ,de maradt ,vagy jött új bele . Akkor bajai szivattyúval meghúzattam ,úgy hogy kézzel befogtam a rövid slag végét és csak olyan újnyi tempóban engedtem avizet jönni ,közben a másik kezemmben néztem hordja-e a homokot kifelé amikor lecsökkent a homok akkor nagyobb sugárban engedtem a kifolyását . Ezt jó sokáig játszottam vele de ki is jött belőle vagy 2m3 is talán ,jó nagy folt lett a fűben amit kihordott a víz . Ezt egyre jobban lehet olyankor engedni kifelé egyre nagyobb sugárban . Egy fél nap után már szabad kifolyással kitettem az utcára az árokba és hagytam hehy termelődjön kifelé a vízzel . néha megnéztem egy műanyag tányérban mennyit hoz ki . Et addig kell folytatni amíg ki nem fogy úgy egy csipetnyi mennyiségig . Aztán érdemes megállni hagy nyugodjon a vízszint és álljon vissza nyugalmi szintje . Majd ismételgetni megint . Ha sokat ál akkor megint ismételni kell mert újra elhomokosodik ,d egy tavaszi tisztító szívással megint kitermelődik belőle . De ez csak az apró homokkal igaz . Porhomokkal . |
Előzmény: emery2 (617)
|
|