pernahajder Creative Commons License 2000.06.29 0 0 60
Helyénvaló, kedves Nagy Tanító!

Csakhogy: Az 1989 ősze előtti MSZMP tagok esetében más a helyzet: a korábbi 800.000 fős tagságból nem volt mindenki baloldali, netán marxista-leninista meggyőződésű. Abban a korban monolit egypártrendszer volt, s sokakat rávitt a megélhetés kényszere, hogy belépjenek. Másként ugyanis nem, vagy csak ritkán juthattak szakmájukban vezető pozícióhoz. Tudod, akkoriban volt egy érvényes káderrendelet, amely szerint az ún. politikai megbízhatóság volt a kiválasztásnak (néha még a foglalkoztatásnak is) a legfontosabb kritériuma.

Más a helyzet azonban azzal, aki az MSZMP megszűnés után azonnal a jogutódhoz csatlakozik, annak képviselőjelöltje, mi több 1992-ig szervezeti tisztségviselője. Az vagy tényleg baloldali, vagy iszonyúan karrierista, de karriert szakmai alapon nem tud elérni.

Orbán és társai világnézeti változásában semmi különleges nincs. Ők fiatal emberek voltak, ideológiájuk, világnézetük nyilván nem volt még kiforrott 1989-ben, vagy az előtt.

De Ligetvári 1941-ben született, most 59 éves, 90-ben 49 éves volt, ne mondd már hogy egy diplomás, tudományos tevékenységet végző figura ennyi idős korára nem tudja hova tenni magát? Hacsak nem tökhülye, vagy ismét: iszonyúan karrierista.

Előzmény: Engels (56)