nagyon sok erdekes dolog elokerult itt an elmult par napban, kulon koszonet azoknak, akik reszletes leirasokat adtak a kulonbozo uzemmodokrol es megoldasokrol. kello keppen elrettentem a dologtol, nem csak a lehetseges konfig kombinaciok nagy szama miatt, hanem azert is mert mintha meg a profik sem ertenenek mindent egyforman, lasd kulonbzo elvalasztasok es MVM elvarasok, mit lehet mit nem. Igy az olyan megoldasokat alapbol elvetem, ahol csak az eselye felmerul, hogy az utcara kitaplalok. maradna a fapados inverter, kulon aramkorrel szigetuzemre levalasztott fogyasztokkal. itt meg az riaszt el, hogy kellene talalni egy jo hatasfoku invertert, ami nem eszi meg keszenletben a termeles felet, de erre nem sok eselyt latok, mert tul sok tipus van, de ahogy paran ezt irtak, a hatasfokot nem nagyon reklamozzak. esetleg tobb honapos kutakodassal kulfoldi forumokon talalnek olyn tipust, ami jo lehet es akkor meg mindig hatra van a napelem es akksi kivalasztasa. tovabbi buktatok. tehat most kicsit ugy erzem, hogy kb. 1:20 az eselye, hogy sikerulne egy olyan setup, ami az eredeti celnak megfelel es nem kerul az eredeti koltsegvetes 3xaba. es ha meg sikerulne is, lehet, hogy 2 ev mulva kukaerett lenne az egesz, mert en spec ugy erzem, hogy van itt egy ur es hamarosan lesznek johatasfoku mindent tudo hibridek es az MVM is enged a szoritasbol.
ezert most arra gondoltam, hogy mi lenne ha a fapadosnal is fapadosabban allnek hozza: 12v rendzser, inverter nelkul, csal solar kontroller kell es akksi. elektronika ugyis kisfeszultsegrol megy, azt dc-dc konverterrel eloallitanam, most is ugy csinalom foleg. a bojleren gondolkozom. sajnos nincs olyan megveheto megoldas, ami napkollektorra mar regota, hogy hajdu alaplapba integralnak vizes hocserelot. lehet venni 12v-24v futoszalat, ezt kellene az alaplapba berakni, lehetoleg ugy, hogy az eredeti is maradjon. de erre nem nagyon van hely. es a hoszabalyzora is oda kellene figyelni.
ha ez sem megy, akkor inkabb varok, ahogy eddig is tettem.