Igazság80 Creative Commons License 2025.02.12 0 0 4752

1:  A "fafej"  és "fejfa"  példa nem gyökfordítás, csak a két elem felcserélése. Nem lett JEF a FEJ, továbbra is ugyanazon alakban az ominózus szavak.  A többi rendben.

2: 100-ra nem mondom én sem hogy a litván az,  de nekem elég gyanús a kapcsolat lehetősége.

3: Minden hangot mozgás generál.)) "mechanikai hullámként terjedő rezgés"   A Z sem kivétel ez alól természetesen.   Tehát minden hangunk a mozgással van összefüggésben.  Viszont nyilván a természet hangjait annak a leginkább rá jellemző és hasonlatos  emberi hangokkal  ábrázoljuk hangutánzás esetében.

4: "Én még nem láttam egeret mászni"    

Az különös, mert pedig azt teszi folyton.   Már ez alól kivétel mikor épp nem.))  Szakírásból :

"Ismerd meg a rágcsálókat !   Az egér fürge, ügyesen mászik és kapaszkodik fel akár a falra."

Erről én magam is meggyőződtem már több esetben.   Wikiről : " Igen jól másznak"

Maradjunk abban hogy nagyon is jól MÁUSZÓ ez a MOUSE.))  Talán okkal ez a neve.

5: Igen, ez a kapcsolat jó lehet.  Ugye nem minden mozgás mászás, de minden mászás egy mozgásfajta.

Van mikor pont ugyanaz van épp a két hang mögött.  Például a KESZ-tyű szóban lévő KESZ  ugyanaz a KÉZ ami belekerül majd ebbe...

Előzmény: kitadimanta (4751)