FERENSZ Creative Commons License 2025.02.01 0 1 2784

Schuco BMW 318ti "Pityuszwagen" :D

Hát igen, megint csak jött ebből a szép kis coupe-ból még egy példányom.
Noha nálam nem etalon a BMW, azért Én se vetem meg ha alkalmam adódik rá beszerezni és még az ára is jó.
Ugyanis egy másik pakkom részeseként úgy voltam vele, hogy mivel jó árban volt, ez is jöhet.
A fekete-piros ugyanis mindig egy jó kombó :D

Shuco-ék már akkor is tudtak modelleket gyártani, mivel ezek se mai darabok.
De nézzük csak meg.

Elől szép lámpákat kapott, melyekben még a dupla égős kialakítás is látszik.
A szélén sárga irányjelzőket kapott.
Megkapta a BMW logót az orrára és természetesen a szintén jellegzetes BMW-s hűtőrács is két szép krómos külön berakás.
Ezen kívül kapott két ködlámpa berakást és a lökösben futó rendszámos díszítőcsík, ahogy az lenni szokott, külön berakás.
A felnik is jók, belül piros üléseket kapott, ez se semmi, erre még rátesz az a feeling hogy nyithatók az ajtók és a csomagtartó.

De hátulról is szép.
Szép lámpák ahogyan kell, piros, és a felső harmad sárga, de még a rovátkák is látszanak rajta.
Ez mondjuk egy nagyon picit hiba, mert ugye a csomagtartó ajtó vonalát követve belül már kis fehér tolató lámpának kéne lennie, de gondolom az annyira pici hogy azt akkor még esetleg nem tudták megoldani, így az is sárga lett, de az igyekezet és a realitásra való törekvés miatt piros pont :D
Itt ugyan nincs BMW logó, de ezt annak tudom be hogy használt modellről van szó.
Ellenben megkapta a 318ti feliratot és ahogy persze az elejénél, úgy itt is külön berakás a lökhárítóban futó díszítőcsík.
Jó még a fűtőszálas hátsó szélvédő is és ahogy említettem a csomagtartó ajtó nyitható, ez is feldobja és tök jó hogy ilyen szépen illeszkedik.
Ezen felül a fűtőszálas szélvédőben fent még féklámpa csík kialakítás is látható, igaz úgy meghagyva.

Sokat szoktam támadni a Mini-Maxichamps-t amiért nem rak rendszámokat az autómodelljeire, nos itt el tudok tekinteni róla, mert nem mai daraból van szó, de azért a másik gyártó esetében pár éves, vagy friss daraboknál is megjátssza ezt a hibát, ami pedig nagyon fontos - jelen esetben még ha egy adott modell összes többi példányán ugyanaz a rendszám is lenne - mert az autókon mindig látunk valamit.
Ha a szalonban látjuk akkor egy márkakereskedéses plakettet, ha a forgalomban akkor egy rendszámot, max bontószökevényként vagy egy telepen lepusztulva várva a véget nincs rajta semmi.

De nézzük csak meg, hisz ahogy említettem, ez a bömbi egyszer már volt posztolva.

Látható hogy mindkettő jól néz ki, a másiknál másmilyen a felni, noha azon sincs rendszám, de annál más a belső színe is.
Hátul érdekes módon a másik nem kapta meg a 318ti jelzést, ellenben az embléma ott van, a mostanin meg pont hogy az hiányzik.

Így mostmár két "Pityuszwagen" van :D
Nem mondom hogy kedvenc típus, de jópofa hogy a mára már legendás 4 ajtós változatából csináltak egy ilyen jópofa kis 3 ajtós coupe-t is :D