FERENSZ Creative Commons License 2025.01.29 0 1 2783

Schuco Opel Omega:

Persze pakkomon kívül volt egy másik 2 darabos szerzeményem is, mely ráadásul remek árban volt.
Az egyik volt ez a tükörhiányos Omega példány.
Általában ha van egy sérült modellünk és keresünk hozzá donort, azt sokszor nehezebb találni mint egy ép változatot.
Mert vagy nem talál az ember, vagy nem éri meg árban, vagy ha árban jó is, akkor a szállítás miatt már nem feltétlen éri meg, egy ép példányt meg nyilván senki se kap szét szívesen.
Nekem mégis volt egy-két ilyen esetem.
Ott volt korábban a szintén "csak" tükörhiányos Ford Focus esete melynél csak a kerekeket cseréltük a kombi alatt, vagy mint most ez.

Ugyanis adott nekem egy - nem is olyan rég - bemutatott német rendőrségi Polizei változatom mely szintén Schuco és annál nem tudtam megérteni hogy miért van az, hogy ugyanaz a gyártó, ugyanaz a modell és mégis annál egy sima piros lámpával intézték el a járgányt, amivel bármennyire is részletes és szép modell, sajnos játék benyomását kelti, mert lerontja a megjelenését.
Ugyanis a minőség, és hogy mi minek számít, a részletekben rejlik.
Néha nagyon sokat tud számítani egy ilyen kis apróság, vagy épp hiányosság.
Ez nagyon zavart és elhatároztam hogyha a gyártó nem volt képes szépen és jól megcsinálni, akkor megoldom Én.

Amúgy erre a Schuco Omega példányra abszolúte nem lehet panasz.
Tény hogy nem mai darab, de ha azt nézzük már abban az időben is remekül megcsinálta a modelleket.
S hogy miért?
Üveglámpák, króm emblémás külön hűtőmaszk, külön ködlámpás kialakítások szintén külön műanyag berakásokkal, jelen esetünkben a lámpák alatti díszítőcsíkok is külön berakások az autóban, hátul pedig ugyanúgy lámpa berakások és a hátsó lökhárítós elem fekete díszítőcsíkja is teljes egészében külön berakás.
A belső szélvédő berakásról már nem is szólva, mivel egybe van kialakítva, nincs külön szegecselés, egy bütyökbe ül bele az egész körbe kialakított ablakos berakás középen a tetőn.
Úgyhogy lehet azért tanulni egyik másik gyártónak, gyártótól.
Így ahogy már említettem nagyon zavart engem ez a lámpa hiba, és kicseréltem.
Igaz kicsit keresnem kellett a modellt, mert rémlett hogy nem lehet annyira elrakva, lévén nem olyan rég lett beszerezve és posztolva, de kicsit elkavartam a korábbi helyről így picit keresnem kellett.
De megoldottuk :D

Érdekes amúgy hogy ugyanaz a gyártó, ugyanaz a modell, a jobb lámpa mégse teljesen ül bele rendesen a helyére, de ennyi belefér.
Még lehet finomítunk picit rajta.
Így azért mégis csak jobb a rendőrségi Omega.
Ennyit tud számítani egy apró részlet, vagy épp hiányosság.