Érteni vélem damusz megállapításait, pár kérdésre megadta a választ és tényleg valamit nem láttam meg, hiába néztem.... Nem is két, hanem három sportpálya volt a környéken...
A 280856, 280858 és 280861 dilemmája megoldódott. A kérdés, akkor, hogy mi is van a 280859 és 280864 hátterében, ha nem a Kerámiagyár, ahogy hittem.
Jelen állás szerint úgy vélem, ezeken a Sibrik mentén nézünk észak felé. A házak a Takarék utca mögötti telephez tartoznak, a kémény pedig jó eséllyel a Maglódi másik oldalán volt a Venyige utca mellett. (A 37-es térképen Kőbányai gőztéglagyár, most piac).
A Gyömrői út 122-128 a 280860-n látszik.
A Gyömrői út olyan mint a Váci út, két különböző kerületben is van és a számozás a kerület határon újrakezdődik, így két Gyömrői 122. van (a gugli pedig önkényesen kiválasztja az egyiket, akárcsak a sok Petőfi utca 10. esetében).
A 110224 alapján a Gyömrői úti házszámot rosszul írtam 101-nek, azt hittem az a gyár címe, pedig csak a műv házé szemben, az utca túloldalán. Ugyancsak innen gondoltam, hogy a műv ház a szemközti gyárhoz tartozikm de ez sztem helyes, a Medicorra nem találok utalást a gyár történeténél:
" Magyar, 1902-ben alakult Magyar Schuckert Művek Villamossági Rt. cégnéven. Erősáramú villamossági berendezéseket gyártott és szerelt. 1904-ben egyesült a Siemens-Halskecég erősáramú részlegével és a X. Gyömrői út 122—128. sz. alatt villamosgép- és kábelgyárat épített, mely az 1930-as években rádiókészülék-gyárral bővült. A vállalat cégnevéből 1942-ben a Schuckert név elmaradt. A felszabadulás után az anyavállalattal való kapcsolata megszakadt. Működése hosszabb ideig szünetelt. Munka nélkül maradt dolgozóinak egy csoportja ezért az Iparügyi Min. támogatásával megalapította a Villamosipari ésKereskedelmi Rt.-ot (VIKERT). — 1947- ben mint német tulajdon „Kábel" Szovjet Állami Elektromosipari Rt.lett. Neve 1951- ben Budapesti Villamosgép- és Kábelgyárraváltozott. A vállalatot a SZU 1952-ben átadta a magy. államnak." ...
https://adt.arcanum.com/hu/view/BudapestKonyvek_049/?pg=1032&layout=s
"EgyesültVillamosgépgyár, ÉVIG (X. Gyömrői út 128.). 1963-ban jött létre öt villamossági váll. összevonásából. Ezek a Villamosgép és Kábelgyár,aDinamó Villamos Forgógépgyár,a Bláthy Ottó Titusz Villamosgépgyár (1961), az Elektro-Service Gépgyártó Váll. (1951), a Ceglédi Villamosip. Gyár (1961). Az ~ legrégibb elődje az Egger Béla és TársaVillanyvilágítási és Munkaáttevő Gyár,amelyet 1882-ben alapítottak, de jogelődje a -Magyar Siemens-Schuckert Művek Villamossági Rt.,a -* Magyar Braum-Boveri Művek Villamossági Rt.,a -Laub Elektromosgyár,az Uprimay és Miklós elektrotechnikai és mechanikai gépműhely is. Az ~ látja el a m. gazd.-ot különböző típusú és teljesítményű villamos motorokkal, robbanásbiztos készülékekkel, öntöttvas elosztókkal, szabályozó-berendezésekkel."
https://adt.arcanum.com/hu/view/BudapestKonyvek_022/?pg=360&layout=s
"A Pénzintézeti Központ Rt., mint kijelölt felszámoló,nyilvános értékesítést hirdet egészben és részbena felszámolás alatt álló Egyesült Villamosgépgyártó Rt. (1103 Budapest, Gyömrői út128.) központi telepére, ingatlanjaira és befektetéseire"
https://adt.arcanum.com/hu/view/MagyarHirlap_1994_11_B/?pg=142&layout=s
zurzeit Bosch...