Ka Pál Creative Commons License 2025.01.20 -1 1 7741

Az említett szigeten nem voltam, hasonló kétségek között hánykolódva a jávai utazásba szerintem jobban illeszthető (értsd. könnyebben megközelíthető a meglátogatandó nevezetességeket útba ejtve) Red Islandot választottam feredőzésre. Itt ugyan nincsenek korallok, de idilli, széles és néptelen (ha néhány száz métert odébb gyalogol az ember a parkolótól) "tipikus trópusi" homokos part az igen.

7402 sz. hozzászólásomban találsz képeket...

A jávai közlekedésről, útidőkről és árakról a fenti hozzászólás környékén írtam.

A motor bérlést én nem erőltetném abban a közlekedési "kultúrában", szerintem elfogadható áron lehet bérelni autót egész napra, vagy Grab egy-egy fix útra.

Amennyiben nem egy folyamatos utazgatás után kerülsz Gilimanukba, szerintem érdemes a repülő jegyárakat is megnézned, sokszor a buszokkal összevethető pénzért lehet velük várost ugrani (esetedben pl Denpasar-Surabaya/Yogjakarta). Persze ekkor kimaradhat pl. az Ijen, amiért szerintem kárpótolhat a Bromo. Tumpak Sewut ki ne hagyd, ha bírsz túrázni, a patakokban, vízesésekben tocsogás nagy élmény volt számomra.

Előzmény: Márti.it (7740)