Hosszú leszek!
"Szerintem vidéken még jobban díjazzák az udvariasságot (egy biccentés, intés), mint Budapesten. És mintha kevésbé sietnének az emberek. Ennyire felgyorsult a pesti élet a vidékihez képest?"
Igen.
Bővebben: Nagyon örülök, hogy végre valaki nyitott egy ilyen topicot, és főleg, hogy olyan, akire én dudálok, miután kihullot a maradék hajam is.
Eddig elmondtátok, hogy viszonylag nagy gépkocsivezetési rutinnal, de helyismeret nélkül Budapesten a többi autós jóindulatára támaszkodnátok, reménytelenül.
A baj az, hogy vezetési rutinotok van, de nagyvárosi_közlekedési_nincs. Ezt föl kéne ismerni, és erre koncentrálva kellene itt vezetni.
Én is kiszúrom kétperc alatt a vidékről érkezőt, egyszerűen a mozgásáról. Mondjuk a négyesen gond nélkül előz, ott, ahol én nem biztos, hogy merek, mert nekem országúton kisebb gyakorlatom van, de aztán beérünk a gyorsforgalmira. Onnan fix hatvan, Üllőin harminc méteres követési távolság, lámpánál csak nagy nehézkes indulás. Pesten tízméternként van három tábla, ez mind feldolgozandó információ, nézni kellene a besorolást jelző táblákat, és a legfontosabb, hogy ahogy Budapesti létemre én is, a vidéki is vegyen egy _friss_ és részletes Bp térképet, és tervezze meg, hogy hová akar menni!
A mi vidéki rokonaink is ki tudnak akasztani, mikor úgy jönnek Pestre, hogy megkérdezik a szomédaikat, hogy ugyan hol van a Pitypang utca, aztán meg telefonálnak, hogy már kétszer átmentek a Dunán, és már azt se tudják, hogy hol vannak.
Miért nem enged be senki magaelé? Mert Pesten át kell menni a másik sávba, nem arra várni, hogy áthívjanak. Másrészt aki látja a bizonytalankodót, az nem biztos, hogy akar mögötte menni. Ha időre megyek valahová, és ki van számolva, akkor egy dugózós negyven perc akár a duplájára is tud nőni, egy bizonytalankodó, ráérős vidéki mögött, aki miatt csak három lámpánál ragadunk be.
Anyuka Alfája. Hidd el, nem mentek volna neked. Van olyan ember, aki úgy közlekedik, hogy a legszívesebben mindenkitől bocsánatot kérne, hogy él, és csak kapkodja a fejét. Az ilyen vezető ugyan olyan nagy csapás a közlekedésre nézve, mint a szabályokat a nagyképűsége miatt megszegő autós. Mind kettő veszélyforrás.
Most elfáradtam, holnap elutazunk hétvégére, kérem, hogy reagáljatok, írjátok le, hogy mit láttok másképp, én meg majd vasárnap elmondom, miért igen, miért nem.