Kúper Creative Commons License 2000.06.22 0 0 622
Szia AntiTest!

Amit mondtál, azzal 100%ban egyet értek. Szerintem is találtak 1-2 olyan dolgot Egyiptomban, amit nem lehet közhírré tenni.

Szerintem globálisan átkéne írni a töri/fizika könyveket, ha megtalálnának 2 dolgot.

Az egyik a Frigyláda, amihez nem fűzök semmit, szerintem mindenki hallott már róla. Azonban van egy másik, Thot könyve.

Thotról annyit kell tudni, hogy Isteni fáraónak tartották (habár nem volt a heliopoliszi kilencek tagja). Ő volt a bölcsesség istene, és úgy tisztelték őt, mint "az égi számításokat és magyarázatokat szabályozó erők parancsolóját, az idő urát és megsokszorozóját, az ábécé feltalálóját, és a mágia patrónusát". Továbbá olyan istennek tartották, aki "megérti az égbolt alatt rejtőző összes talányt, és aki képes kiválasztott egyéneknek átadni a bölcsességet".

Ami érdekes vele kapcsolatban, hogy a mondák szerint írt egy titkos könyvbe leírta minden tudását, és ezt elrejtettea Földön. Ezzel állítólag az volt a célja, hogy a jövő generációi megkeressék, de "csak az arra érdemesek" találják meg, akik majd a benne található felfedezéseket az emberiség javára fordítják...

Persze ez a két tárgy "csak" töredéke annak, amit találhatnánk Egyiptomban, de ezek nagyon érdekesek lennének azt hiszem :)

Az Ozireont valóban az egyik legrégebbi épületnek tarják,(kb egy időben épülhetett a Szfinxel és a Völgytemplommal) ami érdekes vele kapcsolatban az az, hogy 15 méterrel I. Széti temploma alatt található, és valóban nem volt padlója, vízzel volt elárasztva.
Az építmény tartóoszlopai is érdekesek(5-5 darab). Ezek rózsaszínű gránitmonolitok, melyek mindegyike kb. 0,7 négyzetmézer alapterületű, és 3.6 méter magas, és mindegyik átlagosan 100 tonnát nyom(ott).

Najó, én is sokat írtam... inkább megyek úszok egyet ebben a melegben :/

Előzmény: AntiTest (617)