flat_erik
2000.06.22
|
|
0 0
20
|
Üdv!
Kb egy éve kezdtem el közlekedni Bp-n autóval, nem igazán ismerem a várost még most sem. Amit eddig leírtatok az teljesn igaz, még véletlenül sem tapasztaltam semmi segítôkészséget az autóstársadalomban. Nem vagyok kezdô, 10 éve vezetek, de ha nincs helyismereted mit sem érsz vele. Elég sokat jártam Bécsben is, ott sokkal elôzékenyebbek, a túristákkal fôleg. Nekem ez a tapasztalatom. Ott nem köszönik meg, ha megállsz a zebránál vagy beengeded ôket magad elé, ez természetes. Ha valaki áll a zebránál megállnak, nem akkor amikor már az úton van, hanem amikor még csak ott áll. Persze ott is vannak kivételek. Egy madár tavaly belémjött hátulról, elbambult. Szóval van negatív tapasztalatom is.
Ami itt nagyon idegesítô(számomra): óriási dugó, mindenki 2-vel cammog, sávot akarsz váltani, idôben kirakod az irányjelzôt, de senki nem enged be, mert akkor kb 5 másodperccel késôbb érne "oda". Van ennek a rátartiságnak értelme? Csakazértsemengedlekbe. Čs ehhez teljessen mindegy, hogy milyen a kocsi amiben ülsz. A taxisok meg aztán pláne nem engednek, utas van vagy nincs. Pedig ôk aztán tudhatnák, hogy ez igazán nem okoz idôveszteséget.
Hirtelen ennyi. |
|