IZé Creative Commons License 2000.06.22 0 0 756
a bicikliúton meg elsőbbsége van a bringásnak, de az úgysem adják meg
Eddig 8 biciklis életébe került ez a gondolkodásmód. Fasor-Káplár utca kereszteződés

ViTDavid, ne olvassál már félre!. A Fasor János kórház - Bugagyöngye szakaszárol volt szó. A Fasor-Káplárnál más a helyzet, ha ott a piros háromszög, akkor nincs elsőbbsége.

Tehát a gyalogosoknak elsőbbségük van/lenne (nem működő lámpa esetén), a kerékpárosoknak, ugyanabban az irányban nincs. Na most, aki ezt így kitalálta, az sem volt egészen... hmmm... reális

Na mivan John, már te is kezded, hogy a Kresz nem jó, mert úgy érzed -valószinüleg jogosan- hogy egyesek nem tartják be, mert félrértik? Márpedig a Kresz ha nem is jó, de legalábbis logikus. A kerékpár jármű, ha leszállnak róla és tolják, akkor gyalogos. Ha tolják, akkor be lehet ugrani a zebrán az autó elé az elsőbbség tudatában, ha rajta ülnek akkor nem. Ha a főúttal párhuzamos a kerékpárút, akkor elsőbbsége van; ugyanolyan védettsége van, mintha kerékpárút nem lévén az út szélén haladna a kerékpáros. Ha mellékutcából jön ki, akkor ugyanúgy nincs elsőbbsége, mintha az úton jönne, ilyenkor kiteszik a elsőbbségadás táblát, és nincs mit vitatkozni. Ha kerékpárút autos utat keresztez, ez mint minden jármű esetében jobbkézszabály, vagy táblával (esetleg lámpával) történik, nincs a kerékpárosnak elsőbbsége, szemben a zebrán haladó gyalogossal. Namost, ha ezt egyesek nem értik, akkor változtassuk meg a Kreszt úgy, hogy a kerékpárosnak mindíd elsőbbsége van, vagy soha nincs, és akkor nincs vita, nem kell gondolkozni?

Egyébként a Fasor-Káplárnál úgy emlékszem, mintha két útátjáró lenne, és az egyiknél a kp.nak elsőbbsége van , a másiknál nincs (ami különben logikus), és ez okoz zavarokat. Leht, hogy erre rosszul emlékszem, és nem itt, de van ilyenre példa valahol.

Na megyek a dógomra... :-)

Előzmény: John Howard (755)