Gonda László Creative Commons License 2000.06.22 0 0 34
Kedves "Liba", nem tudom pontosan a választ, de majd rákérdezek Imrére.

Szerintem mindent meg lehet oldani ha van jószándék és erő mögötte. Milyen egszerűen megoldották a Horvátok, Románok, Lengyelek stb. Amit tudok, hogy ha vkinek kettős állampolgársága van (nekem is van) akkor az már más, különböző mint akinek egy van.

Egy biztos, nekünk akiket így szétszakítottak jogunk van különleges megoldáson ügyködni. Nem lehet arra hivatkozni, h. a Román törvények hivatalnoknál nem ismeri el. Hány hivatalnok van? Akinek ez problémás az nem kéri. Majd el kell érni, hogy ezt megváltoztassák.

A külhoni állampolgárság egy jó kompromisszum. Miért lehet nekem és még vagy 2 millió németnek kettős állampolgársága. Mivel nem Mo.-n született vki. akkor nem jár neki minden ami egy itt születettnek. Többet majd később, ha okosabb leszek.

A nacinalizmus nem negatív fogalom, csak összekeverték a sovinizmussal. A nacionalizmus nem vonja kétségbe mások hasonló jogát. Szerintem.

"Ehhez jogom van még akkor is,..merőben elhibázottnak tartok. Apropos.... Ebbe az irányba - szerintem - nem kellene ennyire belehúzni :-) "

Persze, hogy joga van. De mit tart elhibázottnak? Az új vezetést meg részben bojkottálják. Emberek akik nem fogadják el demokratikus játékszabályokat, ha nem ők győznek. Borbély Imre nem a kedvencem, hanem a barátom akit időnként kritizálok is.
Melyik irányba? Akkor melyik irányba kéne húzni.

Előzmény: Liba (28)