Ha igazak a pletykák akkor Fabregas idény végén távozhat és a helyére 1 évig Adel érkezhet, majd utána 2026-tól Lukas Jörgensen. Nekem az a véleményem, hogy ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor az a lehetőségekhez képest összességében nagyon jó kármentés.
Nyilván az lett volna a legjobb ha Fabregas marad, de azt el kell fogadni, hogy a játékosok önálló emberek, ha lejár a szerződésük akkor a klub nem tudja őket megtartani akaratuk ellenére. És igaz ez fordított helyzetben is, amikor Emil Nielsent vagy Lukas Jörgensent pletykálják, hisz ha a Barcelonán vagy a Flensburgon múlna, egész biztos vagyok benne, hogy megtartaná őket. De egyértelmű, hogy ez nem csak a klubokon múlik.
Nekem az a véleményem, hogy Lukas Jörgensen esetében mindig is csak kicsi esély volt rá, hogy elengedi a Flensburg a szerződése lejárta előtt olyan összegért amit a Veszprém hajlandó kifizetni. Szóval végülis kalkulálható volt, hogy ha érkezik akkor valószínűleg 2026-tól.
Bár pletyka se volt ilyenről, csak itt a fórumban merült fel, de ugyanez lett volna a helyzet Saugstruppal vagy Gollával is, nekik is 2026-ban járt le a szerződésük, valószínűleg meg kellett volna oldani ezt az egy átmeneti évet az ő esetükben is. Remélem tényleg összejön Jörgensen, az én szememben Jörgensen van olyan jó játékos mint az előbbi kettő, ráadásul róluk már tudjuk, hogy nem jönnek.
Esetleg opció lehetett volna még Karalek vagy Bánhidi 2025-től.
Karalek már rég hosszabbított, szóval ő gyorsan kiesett, bár talán kicsivel jobb lett volna 2025-től ő, mint 2025-től Adel, aztán 2026-tól Jörgensen.
Nekem az a véleményem, hogy ha Bánhidi vagy Jörgensen közül kellett volna választani, akkor még az egy átmenti évvel is jobb választás Jörgensen, mert fiatalabb és kevésbé sérülékeny. Viszont annál, hogy Adel jön egy évre, szerintem Bánhidi jobb opció lett volna 2 évre, úgy, hogy Grahovac helyére jöhetett volna Jörgensen 2026-ban. Bár erről sem volt pletyka se, én jobban örültem volna ennek a forgatókönyvnek, mint az Adelesnek.
Egyébként Adelnél szerintem talán Rosta Miki is jobb megoldás lett volna egy évre. Bár szerintem nem sokkal.
Összességében tehát az látszik, hogy Fabregas távozása esetén nem nagyon létezik az Adel + Jörgensen féle forgatókönyvnél sokkal jobb, legfeljebb olyan ami egy kicsivel jobb.
Érdekesség, hogy van pár elég jó játékos, akiknek 2025-ben lejár a szerződése és mégsincs új bejelentve... Bánhidi, Magnus Landin például. Kíváncsi lennék, hogy mi lehet az oka...