Törölt nick Creative Commons License 2000.06.21 0 0 2878
A mai legnagyobb repülős élményem, nem repülés közben keletkezett. Kimentem Ferihegyre, megkerestem a leszállópálya végét, és mit mondjak, elég nagy élmény volt mikor nemsokkal a fejem fölött húztak el a gépek. Láttam valami gyakorlatozás félét is, mert egy Tu-154-es állandóan átstartolt majd újabb kört ment /ez a touch & go ?/. Egy kérdés -ha dilettáns, please szóljatok- : a PAPI csak dísznek van Ferihegyen, vagy kizárólag rossz időben alkalmazzák ? Mert akármilyen gép jött akármilyen megközelítéssel, mindig négy pirosat mutatott. Nem akkor jó a megközelítés, ha két pirosat és két fehéret mutat ?

Zolibá
Köszi a tanácsot, legközelebb mindenképp így csinálom, mert most elég gyér volt a forgalom. Tudom hogy Ferihegy nem egy JFK, de nagyon kevés gép volt. A teraszon nem is volt túl sok értelme álldogálni, de a leszálló gépekre is nagyon sokat kellett várni. Jó ha fél óránként jött valami, de talán még több idő is eltelt két leszállás között. Szerencse hogy volt az a keringőző 154-es, mert így legalább volt mit bámulni /és videózni/.
Erről jut eszembe, minek gyakorlatoznak /ha ez egyáltalán az volt/ Tu-154-essel ? Nem vonta még ki a forgalomból a MALÉV az összeset ?