Robin Creative Commons License 2000.06.21 0 0 747
Sorban,
úgy gondolom, az autósokkal szemben előzékeny bringás vagyok, ha muszáj lehúzódva az autóst minél kevébé feltartva igyekszem közlekedni, és ezért legalább a bringautat keresztező autóstól szeretném megkapni a nekem járó elsőbbséget, jelenleg ez fele-fele (s már nem egy rossz arány). Van csengőm és használom is, sőt ki is világítom a gépet elöl és hátul is. Én is szeretném, ha rendőr büntetné azokat a bringásokat, akik sötétedés után minden 'fényforrás' nélkül közutakon, kerékpárutakon közlekednek, sőt azokat is akik a szabályokat nem tartják be. Ugyanakkor vannak előremutató jelek. Ha körülnézel, egyre több bukósisakos bringást lehet látni. Már vannak (itt-ott) bringautak és ígérik hogy a Karinthyn is lesz. (Ettől még nem tudom hogy jutok át a körtéren?) Ahol csak a járdán tudok menni, figyelek a gyalogosokra, de engedd meg nekem, az azért bosszant, ha jól szemügyrevesz és megáll előttem, és igy megállásra kényszerít.
Autós oldalról - van olyan lámpás kereszteződés, ahol a keresztforgalomnak csak úgy vált a lámpa, ha autó áll ott, én mint bringás várhatok ítéletnapig - gondolom súlyérzékelővel van a lámpa összekötve. Tehát ott csak a zebrán (ha van) mehetek át.
Nem értem, hogy vajon miért nem hozták össze a körtéren a 6-os és 61-es villamost? Mindkét végállomást meg lehetne szüntetni, igy helyet spórolva - igaz, szintben a villamost és a közutat nehéz összehozni.
Hamster,
javasoltad, hogy induljak korábban - igy belefér a kerülő is -. Nem a kerülővel van baj, hanem azzal, hogy nincs hol kerülni. A BKV-val az átszállások miatt meg lassabban énék oda, és az a szag ami a HÉVen ilyenkor reggelenként van az minden kedvem elveszi az ilyen utazástól. De mondhatom azt is, hogy szeretek biciglizni, ezért közlekedek igy. A megoldás nem az, hogy menjek másképp, hanem hogyha az úton vagyok, ahol nincs megtiltva a kerekezés, én is 'jármű' vagyok. Ha betartom a kreszt, a velem egy úton közlekedők is tartsák azt be.
Folyamatosan keresem a kisebb forgalmú mellékutakat, de a BAH csomópont és a Duna parti kerékpárút között egyszerűen nincs ilyen (ha tudsz szívesen veszem).

Az Újpesti Vasúti Összekötő tényleg (el)borzasztó, főleg sötétedés után, lévén semmilyen közvilágítás nincs rajta. Vajon kinek a dolga lenne ezen változtatni - mert lámpatestek vannak a hídon, de még világítani soha nem láttam egyet sem.