GodFather80 Creative Commons License 2024.12.12 0 0 2593

Sziasztok!

Látom jó régen volt már bármiféle hozzászólás ide írva, de azért megpróbálom, hátha még olvassa valaki...

Van egy Saunier Duval Isotwin F 24 E-A típusú készülékem.

Immáron 19 éves. Tavaly kezdődtek a problémák. Tusolás közben elvette a lángot, a sárga visszajelző kialudt és pirosan kezdett el villogni, F14-es hibakóddal. Ha minden igaz, akkor ez azt jelenti, hogy az előremenő víz hőmérséklete elérte a 95 °C-ot, ezért leállítja a víz melegítést. Majd egy idő után visszakapcsolt és megint ment, kb. 1 percig.

Annyi előnye volt ennek, hogy legalább volt meleg víz... Aztán jöttek a nagyobb gondok. F14 után F12, F13 stb... A végén be sem kapcsolt...vezérlés (főpanel) csere...Mindennel együtt 120.000...oké....

Jó volt kb. két hétig, de tényleg semmi hibakód....most ott tartunk, hogy megint F14, de a tusolás végére nincs már meleg víz...elzárom a tust, várok, majd megnyitom és megint van 1-1,5 percig meleg víz. Jó jó a váltófürdő, de jóból is megárt a sok. Kihívtam a szervízt. Húha, mondja, akkor itt a keringető szivattyú lesz a rossz, nem tudja olyan mértékben továbbítani az elkészült meleg vizet, ahogy azt előállítja. Kicsavarta a szivattyún levő nagy csavart és spriccelt belőle a víz. Oké, mennyi? 110.000 + a kiszállás, munkadíj, stb...

Mondom köszönöm és elküldtem. Egyébként ha jól tudom az a nagy csavar a szivattyún az a légtelenítő csavarja? És tényleg onnan nem szabadna folynia a víznek?

Szereztem egy szivattyút, ki lett cserélve, két napig tökéletes volt, aztán megint F14...

Most jelenleg ez van, megindul, F14, letilt, visszakapcsol és így szinte max. langyos vízben tusolunk, fürdünk...

A szerelő azt mondta, hogy akkor tovább kell menni a körön. Aztán majd csak jó lesz egyszer...na mondom így én is tudom... Esetleg hőcserélő a problémás? Ha igen, azt pl. sósavval lehet tisztítani? Háztartásira gondolok, az nem olyan erős...

Szóval ha még valaki olvassa ezt a fórumot és találkozott ennél a típusnál akár ilyen problémával, akkor kérem javasoljon valamit, mert már nem akarok további 10-100 ezreket költeni rá, viszont most "kedvem" (anyagi) sincs egy új kazánhoz...

Nem beszélve arról, hogy félő, hogy a sok ki-be kapcsolgatás (napi akár 100 is lehet) nem igazán tesz jót a 3 hónapos panelnek...

Köszi!