Én úgy emlékszem Vova első évében még próbálkoztunk beálló megjátszásokkal, aztán mintha Golovin is úgy döntött volna, hogy többet hibázunk benne, mint amennyi gólt szerzünk. Sztem ennek több oka van:
nincsenek olyan játékosaink, akiknek a beálló megjátszása lenne az erőssége. Se Vámos, se Simon, se Keti. Talán még Kuczorának valamennyire, de ő sem kiemelkedő. Sőt a magyar mezőnyben is alig van. Tóth Gabi a kivétel, de őt nem sajnálom, hogy nincs itt.
Nincsenek távolról nagy lövőink, akik miatt jobban ki kellene mozogniuk a védőknek.
Vannak egyéb erősségeink (gyorsaság, betörések, közbelövések, szélsők) és az edzői stáb is láthatóan erre helyezi a hangsúlyt, a beállók feladata a zárások. De az emberelőnyös helyzetekből is gyakorlatilag beállókra nem játszunk ki soha mostanában.
És nincsenek kiemelkedő beállóink, akik félig elrontott labdákkal is be tudnak fordulni, de legrosszabb esetben egy kis színészkedéssel szabaddobást kiharcolnak.
Hogy melyiknek hány %-ban van szerepe, azt sztem nehezen lehet megmondani. És csak remélni lehet, hogy ahogy a támadások gyorsasága, kreativitása javult nálunk, úgy tudunk majd javulni beálló megjátszásban is a következő években.