Hopp leintettem egy taxit :D
Minichamps Mercedes Benz E-Klasse "Taxi":
Ezúttal nem egy hófehér Jaguárral érkezem, se nem egy rózsaszín Cadillac példánnyal, inkább csak egy bézs Merci Taxival :D
Aki ismer, az tudja, hogy a bézs taxik a gyengéim.
Persze nem áll jól minden típusnak, leginkább a német autóknak és azok közül is a Merciknek.
S hogy miért imádom annyira?
Egyrészt mert jól bele illik a városképbe, másrészt pedig azért, mert a kényelmet és a kifinomultságot szimbolizálja - számomra - valamint az eleganciát és tök mindegy hogy ez egy régebbi típusra értendő, vagy egy már mai modern példányra.
Hátránya persze leginkább talán az, hogy könnyen koszolódik és jól meglátszik rajta.
Korábban mutattam is a 3-as pakkomat melyet sikerült megszerezzek és korábban átalakításokat is csináltattam, igaz nem nagyon foglalkozom vele.
De ezt muszáj volt.
Megláttam egy ismerős modelles oldalán - melyre mindennap felnézek akár többször is - és mikor megláttam a rendelhető modellek közt, el is gondolkoztam rajta, és úgy voltam vele inkább alszok rá egyet.
De végül is arra a döntésre jutottam hogy akarom :D
Persze eBayen is szoktam nézegetni őket, de ott sajnos nehéz jó áron kifogni őket, a régebbi típusok pedig egyenesen nem olcsó árban vannak, annál fentebb viszont annál inkább.
Így mikor megláttam ezt, már nem is tűnt olyan drágának az - elsőre annak vélt - ár.
Elől szép lámpákat kapott, alatta az égőhelyes kialakítás is látszik és az irányjelzők is szép sárgára megcsináltak.
Szép a króm hűtőmaszk, megkapta a kis kiálló Merci emblémát is, melyet néha vandálok élvezetettel sajátítottak ki maguknak, megbecstelenítve ezáltal az ilyen példányokat.
Szép ezüst díszítőcsík kiemelést kapott mely fut a lökösön, oldalt és hátul is.
A lökös kapott egy fekete ütközőbakos kiemelést és német rendszám is került rá.
Természetesen színre fújt tükrökkel, melyeknél - igaz annyira nem látszik - a jobb oldalinál ugyanúgy van az a dolog mint némely más autóknál - többek közt az enyémnél is - hogy az utasoldali kisebb.
Utána is olvastam és azt nyomoztam ki, hogy azért volt ez a szokás a Mercedes, Vw, meg még talán pár márkánál, mert így kisebb volt a légellenállás és a szélzaj (mekkora baromság már, majd pont ezen fog múlni).
Viszont mikor bejöttek a tükörbe épített irányjelzők, akkor visszaálltak a normál változatokra, mert csak így lehet biztosítani hogy szimmetrikusak legyenek az indexek a hossztengelyre.
Kicsit furcsálltam hogy a kilincs berakások inkább ezüst színűek - nekem legalábbis annak tűnnek, noha látszik hogy a felülete is festve van - de a képeken az is bézsnek hatott.
Persze lehet hogy igazából azok is bézs, csak mivel nincsenek teljes egészében festve, csak a felületük, így lehet hogy csalóka kicsit.
Hátul csodaszépen kialakított hátsó lámpákat kapott, a megfelelő elosztás szerint.
Alatta még az égőhelyes kialakítás is látszik a modell formaöntvényén kialakítva.
Megkapta a Merci emblémát, a csomagtartó ajtó vonalvezetésének kiemelését, itt is folytatók az ezüst díszítőcsík és persze itt is van a fekete bakos kialakítás.
Kis kipufogót is kapott, a zárpötty is ott van és persze nem hiányozhat a tetejéről lévő Taxi jelzés sem :)
Nem tudom a Minichamps tervez-e még kihozni más Taxit, mivel ez a "Tetthely" című filmben lévő példányt testesíti meg és az eladóval beszélgettem is pár percet róla hogy a CK Modelcars - meg még nem tudom ki - összefogással adott le rendelést a Minichamps gyártó felé - vagy valami ilyesmi - és úgy lett ez a kicsike.
Mint láthattuk 500darabos széria, de sikerült egyet megkaparintani és imádom :)
Jöhetnének még más taxik is, vevő lennék rájuk :)