IZé Creative Commons License 2000.06.20 0 0 713
Na akkor Hamster kiállította a bizonyítványát: gondolkodni nem az én dolgom, én csak hőbörögni tudok. A feladat nem lett volna bonyolult, sebesség-idő-út számítás, szerintem 5.-es fizikaanyag. De ez már nem Hamster területe... Gondolkodás nélkül mi értelme van egy ilyen topik nyitásának? Hiszen ha válaszolni akarok, akkor gondolkodnom kellene, de az fárasztó (vagy ész kéne hozzá?)!
Hamster te elvárod, a topiktársaktól, hogy gondolkodjanak, amikor válaszolnak a címben feltett kérdésre? Azt most hagyjuk, hogy a szakmbereket is hülyének nézed, de minket is? Szerintem gyakorold a rajzolást (azzal idáig mindekinek kiváltottad az elismerését), aztán legyél művész, azoknak nem kötelező gondolkodni.

krics hozzáállása sem sokkal intelligensebb, de őt azért tartjuk itt hogy az önzőket képviselje. Azért válaszolok, hogy mit is csinálnak ezek az emberek. (1984-es Városi Közlekedési kézikönyv, lehet hogy politikailag elavult, de szakmailag még talán nem teljesen, legalábbis ebben a vonatkozásban)
"Célszerű az egy útvonalon elhelyezett jelzőlámpákat összehangoltan működtetni. Ebben az esetben ez vagy sikerül (és ez a kivétel) zöldhullámot kialakítani, vagy ha ez nem sikerül, akkor a jelzőlámpák oly módon kapcsolhatók össze, hogy pl. a járművek idővesztesége a legkisebb legyen" ... "Az összehangolás tervezésének .... eredménye, a kívánt cél (pl. a folyamatos haladás) lehető legjobb megközelítése"
Ez szerintem válasz krics kérdésére, hogy mit csinálnak azok az emberek akiknek ez a dolguk.
Kár, hogy már a legegyszerűbb fizikai modell végiggondolására sem tettetek kísérletet, pedig mennyi zavaró tényező van még, és különböző szabály!

Ez a dolog kicsit hasonlít a menetrend vagy járattervezésre. És azt is milyen könnyű anyázni, mert nincs tökéletes megoldás, valakinek mindíg rossz, és az hőbörög, mert gondolkodni (vagy utánanézni a dolgok működésének) még nem próbált. De valószinüleg az élet számos területén így van ez.

Előzmény: krics (708)