zsuzsa Creative Commons License 2000.06.20 0 0 91
Nannincs, tenyleg jobb, ha teljesen le tudsz guggolni, de attol meg elhetsz kurva egeszsegesen es elegedetten. Ha terdserules-mutet utan rehabilitalnak, a legelso es legfontosabb, hogy 0 fokig ki tudd nyujtani es kb 90 fokig hajlitsd be. Abban az intervallumban szuper modon lehet erositeni a lab- es csipoizmaidat es kielegitoen tudsz mozogni.
Az is lehet, hogy pl strechinggel, ellenallasos gyakorlatokkal behajlana teljesen. Szerintem atlagos kozepkoru egyent akar meg angolspargaig is ki lehet lazitani par honap alatt.
Mas kerdes, hogy mi kell az o normalis eletvitelehez.
Pl csipokopassal kinlodo betegeknel neha egesz megdobbentem, mert a terpesze kb 45 foknyi volt es fel se tunt neki.. hogy birt ez pl rendesen szeretkezni, mosakodni (marmint a nonemuek ) ha nem negyedere szukultek be a csipoizuleti mozgasai?
szoval az, hogy neked mi felel meg es mi nem, az teljesen rajtad mulik.
Ha elakad es mozgaskeptelen vagy, akkor komolyan utana kell jarni, egyebkent meg nem felni kell, hanem megprobalni. Nezz meg egy edzest,foglalkozast,orat, ahogy nevezik allj be , probald ki, ha jol erzed magad, akkor csinald nyugodtan.
Ne guggolj , allva ne ugrabugralj es ne csinalj teherrel a nyakadban terdhajlitasokat es talan futnod sem kene. A tobbivel csak javithatsz rajta.
Előzmény: Nannics (86)