Újlaki Creative Commons License 2000.06.19 0 0 2825
Igen, pancho, már volt egy olyan gyanúm, hogy egészen másról szóló viszonválaszaidban ;-) direkt osztásos szószerkezeteket keresel, hogy engem bosszants. De ne félj, találok majd én is többes birtokos szerekezeteket, hadd repessze a füledet. Ha már nálad a helyes alakra reped a dobhártya...

Egy pillanatra egyébként úgy olvastam a hozzászólásodat - hiába, egyre jobban romlik a szemem -, hogy a berugózást hívtátok úgy az én kedvemért; ráadásul két egész üveg vörös borral (két üveg vörös bor nekem két évre elég). Meg is lepődtem egy pillanatra.

A felszállón hallgatott rádióhoz: minden szakmában kialakul ez a fajta "szakmai", bennfentes "humor". Feleségem, aki gyógyszerek törzskönyvezésével foglalkozik, a lányunk bizonyítványosztását úgy kommentálta, hogy "na, a termékünk ma megkapta a minőségi tanúsítványát". Én már, szerencsére, nem emlékszem vissza az aktív programozói korszakomban folyamatosan elkövetett nyelvi baromságokra, csak az a bizonyos - sokszor felemlegetett - spontán eset jut eszembe, amikor a patikustól C++ tablettát kértem.

ÉS akkor fordítsunk egyet a gondolatmeneten - elvégre ez nem nyelvészeti, hanem repülős téma; bár néha magam sem tudom, hogy hol és miért szólok hozzá -: egy fickó, aki hozzászólásai és stílusa alapján nyilvánvalóan súlyos üldözési mániában szenved, rohamait feltehetően a politikai fórumokban éli ki, egy ártatlan kérdésémre egy semlgeges témánál teljesen bepörgött, és egy későbbi "visszavágás" során azt a reményét fejezte ki - nyilván beleolvasott a repülős hozzászólásaimba -, hogy reméli, hogy egyszer majd "átstartolnak" rajtam. Szegény, nem tudhatta, hogy a reptéri betonnak az átstartolás nem hogy nem szenvedés, hanem kifejezett megkönnyebbülés... Aki nem tud arabusul... az búsul.

Előzmény: pancho (2823)