Hi !
A fény-dolgon kívül (hisz persze, hogy nem napfényen élnek a pranások) még alapvető félreértés szerintem e témában az, hogy akik hallanak a pranaizmusról, azt képzelik, hogy az illetők egyszercsak abbahagyták az evést és slussz. Persze, hogy így képtelenség !
Csakhogy tudomásom szerint nem abból áll a pranaizmus, hogy "hopp" mostantól nem eszem semmit, hanem előbb egy NAGYON-NAGYON HOSSZÚ, KOMOLY, MEGELŐZŐ SZELLEMI LELKI RÁHANGOLÓDÁST , harmonizálódást kell véghezvinni. Amire nem mindenki alkalmas, illetve nem mindenkinek sikerülne belátható időn belül.
Hisz különféle szinteken születünk. Van, akinek elég néhány hétnyi szellemi előkészület, van akinek néháy évre van szüksége ugyanehhez és van, akinek egy évezred sem lenne erre elég...
Mint a sportnál. A klaszis töredéknyi idő alatt eljut a középszintű sportolóhoz képest ugyanarra a szintre. És vannak reménytelen, tehetségtelen, antitalentumok is...
Eme előkészítő munkálatok lényege tulajdonképen megtanulni tudatosan fölvenni az energiát a bennünket körülvevő energiasugárzó helyekről (pl. fák, föld vagy a "levegőben" levő energetikai pontok).(tudatalatt amúgy ezt folyamatosan tesszük !)
A hagyományos táplálkozás során UGYANÚGY ÉS UGYANAZT az enregiát állítja elő szevezetünk, ami felvehető eme más forrásokból is.
(Gondolom azon nem kell vitatkoznunk, hogy a táplálkozásunk legvégső fázisában enregia áll elő ?)
Tudtommal bizonyított tény, hogy a szervezet kimutathatóan több enregiát használ föl, mint amit táplálék formájában bevisz.
Honnan a többi ? Léteznek magyarázatok, teóriák. Van valamely hányad, melyre nincs tudományos magyarázat, de létezése tagadhatatlan. Ez az a része a szervezetünkben felhasznált energiának, mely UGYANÚGY kerül a szervezetünkbe, ahogy azt a pánaisták veszik föl TUDATOSAN.
Vita tárgya az is hogy a szervezet tud-e ugymond materializálni anyagokat.
Háát, tudnia kellene, hisz szélsőségesen egyoldalúan táplálkozóknál is kimutathatók a szervezetben olyan anyagok (vitaminok stb) melyek a bevitt táplálékból egyszerűen kémiailag nem jöhettek létre. Minimálisan ugyan, de mégis jelen vannak.
Szóval szerintem maradhatunk abban, hogy sok mindent nem tudunk pontosan a szervezet működéséről, vagy helyesebben: rejtelmeiről.
Olvastam alább, hogy nem vallás ez.
Szerintem pedig nagyonis az.
Ugyanis úgy tudom, hogy a prahnán élés HIT NÉLKÜL LEHETETLEN !!!
Üdv
Big