laci19791202 Creative Commons License 2024.11.25 0 0 54488

Nyilván a kormosodáat nem lehet teljesen elkerülni de rájöttem valamire.

Mindjárt mutatom is képpel.

Ajtótömitést nem szehetem ki mert az plussz levegővel jár és igy is van mikor olyan szépen sikerül beinditani a tüzet hogy alul a rostélynál minimális levegőt tud szivni de még a fölső ajtó alatti furatokon is szivja befelé mint a bolond és olyankor túl gyorsnak találom az égést,igy több hő távozik a kéményen,az az rosszabb a hatásfokom.

Rájöttem arra hogy az üvegfogó fémpálca és az üveg közé ha oda pattan egy kis szenes fadarab és ott közötte nincs meg a rés (kb 1mm-er) akkor ott azokba a foltokba fog kormozódni,látható a képen.

A képen látható kormozódás 3 napos folyamatos fűtés után néz ki igy.

Pár perc alatt letörölhető de most már figyelek arra hogy ha reggel netán már nincs annyi parazsam hogy csak tenni keljen rá akkor kihamuzok megtakaritom az üveget és a lefogató pálca és az üveg között végighúzok egy sniccer pengét és kiporszívózom.Sajnos igy is ugyan az a helyzet,ma reggel próbáltam ki,lehet még azt megpróbálom hogy a lefogató pálca két végén ahol gyárilag meg van nyomva hogy csak abba a két pontba nyomja az üveget hogy rés legyen közötte,oda teszek mondjuk 1 es lemezdarabkát hogy 1 helyett 2mm-er rés legyen.

Lángterelőt én nem forditanám meg pontosan az miatt amit irtál hogy rövidebb lenne a láng útja,mint ahogy annélkül se használnám.

Még ezt a résnövelést kipróbálom ha ez sem hoz eredményt akkor ezzel együtt kell élni.

Előzmény: slowrunner (54485)