alkotasu Creative Commons License 2024.11.24 -4 4 20468

A múltkor találtam egy újabb őslényt, aminek a létezéséről eddig nem is tudtam. A CCiitr-pr05-ről eddig csak TT-s méretarányban láttam NDK-s modellt. Mint kiderült, létezett egy Gebert nevű gyártó is az '50-es években. Ha hinni lehet az alján levő papírdarabnak, akkor 1959-es darabról van szó. Viszonylag olcsó pénzért meg is vettem, persze némi javítgatást, bütykölést, kerékcserét igényelt. A kapcsoló lekókadt, a kerék műanyag, ráadásul a tengely 24.8 mm-es. Az egyik rugóvég letörve (bár ezt csak itthon vettem észre), peronkorlát elgörbülve.

Eredeti állapotában ilyen volt:

Érdekes megoldású a kapcsolók középre húzása. Ilyen barkács megoldást még nem láttam. De működőképes. A kasztni alvázhoz rögzítése is elég hülyén van megoldva, a kiálló csapokat forrasztópákával rátaknyolták az alvázra, amit  szintén sikerült megolvasztani kis mértékben.

A letört rugóvéget a korábbi barkácsolásom során levágott hordművek egyikéből pótoltam.A görbüléseket kiegyengetve, rugóvéget kiegészítve, tengelyről a csorba nyomkarimás műanyag kereket levágva és régi PIKO fém kerekekkel pótolva már egy újabb működőképes dinoszauruszom van.

Tulajdonképpen oldalról alig látszik a műtét sebhelye.

Alulról már jobban, mert a fékpofa kissé beljebb van (de alulról nem fogom nézegetni).