Fradista Utazó Creative Commons License 2024.11.11 0 2 169189

A hétvégén a női Bundesligában a Bayer Leverkusen - Frisch Auf Göppingen kiesési rangadót rendezték, a vendégek nyerek egy góllal. 

Ez nem annyira érdekes, ami miatt beírom, az a nézőszám. Leverkusenben van a liga második legnagyobb csarnoka (a ludwigsburgi nagyobb), és a legkisebb nézőszáma, ebben nincs újdonság. Viszont most szombaton a hivatalos nézőszám 180 fő volt, én a második félidőben 140 nézőt számoltam. Ebből 12-en jöttek Göppingenből (legalábbis ennyien ültek zöldben a vendégszektorban). Az alattam lévő szektorban szoktak ülni a játékosok hozzátartozói, az kb. 30-40 ember, akkor maradnak valahol száz körül a "normál" érdeklődők. 

Az elmúlt tíz évben jártam elég sok helyen a női harmadosztály nyugati csoportjában. Ennél szinte mindig, mindenhol többen voltak. A harmadosztályban. A Bundesligában Oldenburg, Ludwigsburg, Göppingen, Thüringer HC folyamatosan hozzák a négyszámjegyű számokat. A focihoz, de még a férfi kézilabdához képest is nevetségesen kevés, de akkor mit mondjunk Leverkusenre? Ahol szombat este a közvetlen rivális ellen száz embert sikerül bevinni a csarnokba, ott hagyni kell az egészet a fenébe, azt gondolom.