drvdrv
2024.11.07
|
|
0 0
9
|
Osztatlan közös ingatlanon található 2 lakás közül az egyiknek én vagyok a tulajdonosa. Az ingatlanon található egy garázs melyet kizárólag én használok és egy pince melyet kizárólag a másik tulajdonos. A telek hallgatólagos megállapodás alapján szintén fel van osztva.
A másik tulajdonos (roma) a pincébe befogadott egy hajléktalant. A pincének ajtaja, ablaka nincs, sem víz sem WC nem található benne. A hajléktalan a lakásom előtti kerti csapnál végezte a tisztálkodást (jelenleg téliesítve lett a csap), rendszeresen vizel a ház / kerítés mellé. A lakásom az utcafronton fekszik, melynek bejárata az autóbejáróról nyílik. A hátsó lakást szintén az autóbejárón lehet megközelíteni. A hajléktalan illető rendszeresen az utcafronton az autóbejárónál ül, rádiót hallgat, cigarettázik, mindezt a bejárati ajtómtól kb 3m-re, majdnem a konyha ablak alatt.
Ez a magatartás zavar, melyre többször felhívtam a figyelmét. Ő közölte, hogy ez közös terület, nem megy onnan sehova, neki ott van kedve az idejét tölteni.
A rendőrség nem intézkedett mert nem történ bűncselekmény, mivel a másik tulaj beengedte. Az önkormányzat pedig elküldott a birtokvédelemmel kapcsolatban mert a fénykep/video nem bizonyiték (mert hogy már akár AI-val is... ráadásul illegalis). Csak ha az a hajléktalan beismeri irásban mit csinal. De akkor sincs végrehajtási joguk. Azt javasolták forduljak ügyvédhez/birósághoz.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy a jog ilyen megengedő osztatlan ingatlan esetén. Tehát a másik áarmit megtehet a káromra és még nekem kell bizonyitgatni (és nem forditva, hogy semmit nem tehet ha nem egyezek bele irásban).
Mit lehetne tenni?
|
|