kavicsos1964
1 napja
|
|
0 0
42180
|
A bigerau a vízválasztó a kukacos és a nem kukacos cseresznye közt és szerintem az egyik legjobb nekem is ez van már a második fa de a nyáron oltottam egy 3-kat is az elsőt sajnos amagas talajvíz tönkre tette . Az biztos a sajmeggyes alanyút nem szabad venni ,rövid életű a lábvizet nem bírja tönre teszi . Van még egy magyar fajta is ami valami lány nevű de hirtelen meg nem mondom mi ez is nagyon hasonló a bigerauhoz csak ropogósabb a gyümölcse és kb 1-1,5 héttel korábbi érésű mint a bigerau . Ha a cseresznye fajtákat nézed az érési időkket nézd a bigeraunál megnézed mit írnak, és bármit vehetsz a bigerau legyen a támpont az érésben . Akkor már nem nagyon lősz rosszat . És sok bajtól megmenekedsz . Én már megjártam a hadak útját mert többször is rossz alanyú fát vettem és azért nincs cseresznye fám mert 15 éves korában kiment a töve . De kimentettem ona -bónára azt meg sikerült rossz helyre ültetnem és lebetegedett ,bármit tettem eddig vele a nemes része beteg a szar talaj miatt , talán a ezévi oltásomból lehet valami ,annak már minden feltételt megteremtettem hogy bazi fává fejlődjön ! már csak a korom ami akadályozza hogy cseresznyét egyek vajaskenyérrel ,mert már öreg vagyok ! |
Előzmény: SaKsis (42172)
|
|