Gonda László Creative Commons License 2000.06.16 0 0 23
A zsídók azért maradtak fönn a népek tengerén, mert törődtek egymással. Ma pedig Izrael nyilvántart minden zsidót. Mi törődünk egymással?

"A kettôs állampolgárságról alább már kifejtettem véleményem..." "Aki kettôs állampolgárságot akar, az mondja meg tisztességgel, hogy az pénzbe kerül..." "...állampolgárságnak csak szimbolikus tartalma lenne, akkor – mint romániai magyar mondom – köszönöm szépen, nem kérek belôle."

Borbély Imre az MVSZ Kárpát medencei régió ujonnan megválastott (temesvári, volt RMDSZ képviselő) elnöke fogalmazta meg a külhoni állampolgárság fogalmaát. Nincs letelpedés és nincs szavazati jog. Van útlevél, nincs személyi. De van schengeni államokba való utazás és a törődés lélekerősítő érzése. Amibe ez kerül az kutya füle ahhoz lépest amit "elbankoztak": kb.1000 milliárd bankkonszolidáció (Szabó Iván idelyén 600 milliárd, Postabank etc. CW-bank 74+7,4 milliárd....)
1.000.000.000.000 ez az ezer milliárd. Hát a kutya úristenit mitől jön ez a fene nagy irigység.

"Ami pedig az MVSZ-t illeti, ôszintén sajnálom, hogy egy jobb sorsra érdemes szövetség ennyire kirekesztôvé vált, s csoportérdekek rabja lett. Majd ha megszabadul nacionalizmusától és nacionalistáitól, akkor odafigyelek rájuk. "

Ki rekesztett ki kicsodát? Ki élösködött az MVSZ-ből és ki annak élt? Nem minden, hogy oszotgatnak vagy fosztogatnak.
A nacinalizmus azt jelenti, hogy a nagyobb családodat (nemzetedet) szereted, jobban mint a szomszédét. Jogot védsz. Soviniszta az aki más jogait sérti. Ezt a két fogalmat is gyalázatos hazugok összekeverték és elvették a szavak becsületét. Az MVSZ-t is meg minden el lehet itélni. Annál jobban minnél felszinesebben közelítünk a problémákhoz. A TV és a saját ágyamból, kefélés és italozás közben semmire sincs szüksége annak aki csak magára koncentrál. Már bosszant. Fogadjunk, hogy bár '99-es az MVSZ honlapja, de azt sem tudod mit csináltak eddig. Pedig már írtam róla eléget.

Előzmény: Liba (16)