murcos Creative Commons License 2000.06.16 0 0 22
"ennyire durva es szemelyeskedo tamadast csinalsz egy magyar hetilap cikkenek bekopizasabol"

először is te nem simán bekopiztad, hanem témát indítottál vele.

2. olyan megjegyzéseket fűztél a témaindítóhoz, amelyekből nyilvánvalóvá vált, teljesen egyetértesz a benne foglaltakkal.

3. azaz indítottál egy irredenta témát. Ez rossz. Akkor is,ha az eleje és a vége között a cikknek kevésbé irredenta dolgok fogalmazódnak meg. (Közben elolvastam, aminek az elmulasztása tényleg hiba volt, még tőled is bocsánatot kérek érte. most azonban elmondhatom, hogy csak egy kicsit volt kevésbé idegesítő ez a rész.)

Ha egy cikkben olyan mondatok vannak, mint

"az internacionalista ábrándokat kergető nemzetietlen erők prédájává vált magyar főhatalom tétlensége folytán a győztes hatalmaknak sikerült országunkat megcsonkítani, nemzetünket szétszabdalni"

akkor az a cikk stílustalan. Meg tahó is. Kultúráról pedig ne beszéljünk. Ezt a témát majdnem nyolcvan éve lezárták, így kár irredentának lenni.

Az én - amúgy téves - lekomcsizásomról annyit, hogy a te szeretett nemzeti erőod feloszlatták a magyar hadsereget 1918-ban, amit csak a Kun Béla-féle komonisták hívtak össze ismét. Igaz, akkor már Vörös Hadseregnek hívták, viszont legalább fegyverrel védte magát a trianoni országcsonkítás ellen. (Eredménye ennek nem volt sok, értelme azonban még lehetett is volna: Törökország égei-tengeri partvidékét ez mentette meg attól, hogy Trianonban a görögöknek adják át.) Ez a csonkítás akkor még érthető ellenkezést váltott ki, azóta azonban történtek más tragédiák meg komédiák is az országban. majd a teljes európa egységénél esetleg megint polgártársakká válnak a honfitársak. addig nem.

Végül pedig: ne érts félre. Szeretem ezt az országot. De hányok a gondolattól, hogy olyan emberek is rendelkezhessenek az én jogaimmal, akik a jogkövetkezményeket más országokban viselik, ha egyáltalán.

Kicsi ország ez, és nagyon nincs minden rendben. Majd ha rendet tettünk a saját házunk táján, kölcsönadhatunk egy-két tyúkot a sógornak is. De a házvezetésbe akkor sem kéne beleszólnia, ha tíz éve még nálunk lakott.

Előzmény: Gurg (19)