Nyugodtan csinálhatod műanyag hordóból, ahogyan az előttem szólók is mondták...2010-óta sok hűtőt készítettem műanyag hordóba is és eddig még mindegyik jól működik...egy olyan kis főzőhöz, bőven elég egy 50-literes műanyag hordó, amit "szakaszosan" átfolyósra célszerű készíteni. Ez azt jelenti, hogy a 30-as főzőt az 50-liter víz nem hűti le egészen a főzés végig, de néha egy kis folyóvíz rásegítéssel tökéletesen működik...

...ez úgy működik, hogy teletöltöd hideg vízzel és amikor a víz hőfoka eléri a 60-65°C-t, akkor az alsó kerticsapon, (amit a vízcsaphoz cstlakoztattál) óvatosan beengedsz kb. 15-20-liter hideg vizet, ami a fölső fekete csonkhoz csatlakoztatott csövön keresztül "letolja" a felső forró vízréteget... Persze a csapot alul, csak óvatosan nyitni (ellenáramú hűtés), mert ha nagyon rányitsz, akkor a felső elfolyó csövön nem tud olyan gyorsan távozni a meleg víz és bibuggyan a hordóból...:):)...Tökéletesen működik.
Persze tudom, hogy a vörösrézcső spirál belső tisztíthatósága némi gondot okozhat annak aki nagyon sokat főz vele, de ugye itt most a hordóról van szó...:)...még az 50-literes főzőnél sem (ha nincs nagyon meleg) kell, 2-3-alkalomnál többször megnyitni a hidegvizes csapot, annyira jól működik...