Na, most hetvegen megcsinaltuk az utolso idei tiszai satrazast es horgaszatot, lezsilipelve Kiskorei hid utan joval a homok padokon, nagyon jol sikerult.
Allando kapas volt, sajnos sok kis sullo, de jott szep kosullo is es a szakos modszer mukodott, nem doglott meg, jott egy 1.5-es marna is, meg tobb kisebb, a kisebbek is meretesek voltak, de visszadobaltam, meg jottek szivlapat deverek is, valamint meg sosem fogtam 20 - 25cm-es topontyot, ez tuti nem telepitett volt, hanem itt szuletett.. Jovore oszre, a kis sullok, 30-32cm-es (ami mar meretes itt), de meg visszadobos kosullok is mar talan hazavihetok lesznek, mint szajszelbe akadt, minimalis serulessel megusztak.
Megvolt az elso tiszai halor ellenorzesem is, 4 eve nem volt egy sem :-) Nemtom milyen motorral jottek, valszeg villany, de nem hallottam, egyszer csak elottem voltak 20 meterre kiszalva es mondtak, h jegyeket berleteket :-) Nagyon rendesek voltak, de mi is! Szepen ki voltunk vilagitva ket bot kozott petroleum lampakkal. Mondtuk nekik hogy jojjenek tobbet, mert igeny lenne ra, igazabol a fogasi naplot kertek csak el, bemondasra, h mit fogtunk, aztan mentek is tovabb (en akkor meg semmit, haverom is egy karika keszeget). Szerintem latszott rajtunk, h nagyon tisztessegesek vagyunk :-)
Visszafele viszont megszivtuk, 16:00-kor van zsilip, de egy benfentes nagypapa a fiaval 16:40-re ert oda es kozben lement a nap es akkor igy csak akkor lehet zsilipelni es nem 16:00-kor, igy mindent sotetben kellett mar csinalnunk, a hajo kiszedeset, rogziteset, atpakolasat mindent..
Meg szartunk is, h mivan, ha nem jon, nem mehetunk at, es le kell menni Tiszaroffba solyazni, es onnan eljutni kiskorere elobb taxival majd atbumlizni oda, igy is este 7-re ertunk haza, es meg halat is kellet pucolni :-( Nem szeretem, ha valakikkel kiveteleznek, nade egy melos ne dumaljon a mai vilagban, oruljon, hogy el :-(