(M)Ákos Creative Commons License 2024.10.24 0 0 39298

Ki fogod bírni nevetés nélkül, mert a porbeles nem erre való. Nem is nagyon szoktak lenni hozzá beállítási adatok ilyen vékony alapanyaghoz, ahogy pl. ebben sincs:

Nah, én azért poénból kipróbáltam, de nagyon határeset volt. 0,8 mm lemezt 0,9-es huzallal. Hézaggal nem ment volna!

https://youtu.be/e9hSKCz7I6k?si=-rA7hvfo7Eo1zWXS

A videó közepén van akció, a végén meg látszik, hogy a(z akkori) gépemen csutra le kellett tekernem a feszültséget. Valami 14 V vagy kevesebb kell majd valószínűleg.

A porbeles, ha jól van beállítva, akkor folyamatos szisssssz hangon hegeszt, azaz úgy kísérletezd ki az előtolást hozzá.

A huzal átmérőt tudnod kéne, mert kell hozzá passzoló áramátadó! Meg elvileg recés görgő is, mert a V-vel akkora nyomóerő kellhet, hogy kilapítja a huzalt, és kipotyoghat a por.

A porbelessel alapból messzebbről kell hegeszteni, mint védőgázzal. Kb. 1,5 cm-t lógjon ki a huzal. Ha még messzebb húzod a pisztolyt, valamennyire tudod még csökkenteni a hőbevitelt, én is azt csináltam a videón a varrat vége felé.

A Parkside huzal állítólag nem a legjobb minőség, én jóféle iWELD márkát használtam.

Polaritás: DCEN, azaz a pisztoly a (-)!

Előzmény: masterflash (39297)