hatosfalat
2024.10.23
|
|
0 4
169148
|
Meghallgattam Hlavatyt a Kézi Vezérlésben, meg elolvastam egy cikket a danisporton a Vipersről. Lehet őket kóklereknek tartani, de a fő ok mind a két helyen elég világosan kiderült. 2021-ben Mörk még csak bruttó hatvanezer eurót kapott éves fizetésként, amellyel sztem nettóban nb1-ben a top húszban sem biztos, hogy benn lett volna. Hlavaty szerint ők fizetésben mindig érezhetően a magyar és más top klubok alatt voltak, csak elmúlt években ezeknél a kluboknál még emelkedtek a fizetések. A dániasport idézett egy korábbi vezetőt, aki pont ezt emlegette, hogy a fizetéseket túlságosan emelték a Vipersnél. Csak hát ha nem teszik, akkor a Vipers egy gyenge bl csapat vagy egy EL csapat szintjére süllyedt volna.
Nagyjából az a helyzet, hogy nálunk és a románoknál tolják bele a hatalmas állami pénzeket, aztán meg röhögünk az ilyen lúzereken, mint a Nantes meg a Vipers, amelyek nem képesek már piacról finanszírozni egy versenyképes keretet. Csak aztán amikor a válogatottak találkoznak, akkor nem mi röhögünk. De úgy látom politikai haszon szempontból sokkal könnyebb egy bl győzelmet pénzen megvenni, mint komoly szakmai munkát belerakni és sikeres válogatottat felépíteni. |
|