Ez a báb dolog nekem egyébként tetszett, hogy van még egy fázis, amikor a kis chestburster átalakul. A fejlődési szakaszok tulajdonképpen a kezdetektől nagyon gyorsak, "csak" kimaxolták az újabb filmekben. Érdekes, hogy erre valamelyik filmben igazán szánhattak volna pár percet, hogy mondjuk premier plánban bemutatják, hogy olyan emésztési rendszere van, hogy 99%-ban beépít mindet és szinte szemmel láthatóan növekszik minden falat után :)
Nekem Iam Holmes CG-sítése nem volt zavaró, amúgy is egy androidot játszott ami valahol mégis élettelen...
Kay meghalt, megölte a hibrid, még talán van egy jelenet, hogy eszik (?) is belőle. Ez egyébként fura volt, mert az Alien 4 hibridje meg odavolt Ripley anyuért, Kay nem volt ilyen szerencsés.
Egyébként a hibrid, hát, nem is tudom... Amikor néztem a filmet, egy kicsit kirántott az élményből. Igazából nem tudtam eldönteni, nevetséges vagy hátborzongató, vagy mindkettő egyszerre. Utána viszont megnéztem pár videót/olvastam Bobróczky Róbertről és valahogy utólag - elismerve, hogy sokak mellett én is azt hittem először, hogy CG vagy legalábbis valami animatronic trükk - most inkább tetszik. A xenomorphokat már megszoktuk, szinte ismerősök, ez a hibrid visszahozott némi valódi idegen feelinget.
Végülis az, hogy a Weyland-Yutani már az Alien idejében kutatgat, az nem volt meglepő, bár Big Chap újrafelhasználás annyira nem tetszett, de egye fene, el nem rontotta az első két részt, talán sikerült is neki nagyobb perspektívába helyezni. (Na ez nem sikerült szerintem jól a Prométheusznak/Scottnak).
Na ja, de összességében én is úgy gondolom, hogy nem rossz film ez, de nélküle is meglettünk volna (meg főleg a Covenant nélkül). Persze hagytak annyi kérdőjelet, furcsaságot (szerintem is tuti volt királynő is ott valahol) hogy azért valószínűleg megnézném a folytatást :)