zsuzsa Creative Commons License 2000.06.14 0 0 22
en gyogytornasz vagyok, bar 5 evvel ezelott anyagi es csaladi okok miatt mas munkat vallatam.

A kimozgatas es a masszazs stb jo kiegeszito, de vedd figyelembe, hogy egy tobbeves , tobbtenyezos folyamat vegeredmenye az, hogy ennyire rossz allapotban vagy.

Nyilvan volt valami kotoszoveti gyengeseged, de ehhez jon a tulsuly, nyilvan valami tartasi rendellenesseg es a mozgashiany.Ha cigarettazol, az tovabb rontja a kapillariskeringest.
A felsoroltakbol csak az elso az , amin nem tudsz valtoztatni.
De a valtoztatas nem ugy kezdodik, hogy ma valtoztatsz es holnap jobban leszel...
honapok, evek kellenek hozza.

ezek az akut lumboischialgiak egy ido utan azert javulnak. nem kaptal infuzioban gyulladascsokkentoket? Nezd, neked mar evek ota beteg a csigolyakozti porckorongod( korongjaid) csak most epp egy, a gerincedbol kilepo ideget nyom, illetve idegeket, emiatt van erzes, fajdalom es mozgaskieseseid a labadon.
A derekad, hatad azert faj, mert az izmaid osztonosen megprobaljak a fajdalomtol elhuzni a
testedet, marmint olyan pozt talalni, amiben nem faj. ha hetekig ilyen kenyszertartasban jarsz, az mar onmagaban fajdalmas es rossz kozerzetet okoz.
Azert nem akarjak megoperalni, mert ne hidd, hogy megvaltast jelentene a mutet. a mutet mindig invaziv beavatkozas, azaz atvagnak izmokat, szoveteket roncsolnak, vert vesztesz, hosszasan labadozol, a mutet utan mozdulni nem birsz stb.. ezerszer meggondoljak, hogy nekikezdjenek. akkor vagnak, ha szikranyi esely sincs a javulasra konzervativ kezelessel.
persze kello halapenzzel mindig talalni egy sebeszt, aki raveheto a mutetre..

probalj turelemmel lenni. gondolom, meg betegallomanyban vagy.

azt hiszem ki kene varni az elso tunetmentesebb idoszakot es ovatosan nekiallni valami tudatos, fokozatos mozgasterapianak..

ha szemet sokat kernek a gyogytornaszok privat oraert( szegenyek, letminimum alatt fizet az egeszsegugy, nem elitelni akarom oket ) akkor szolj, szivesen segitek.
arra viszont ne szamits, hogy valaki mas segit rajtad, mert a gyogytornaban az a legszarabb, hogy neked kell csinalni:-)))