mnsrnr Creative Commons License 2024.10.16 0 0 210

Az MBH megint lábon lövi saját magát, amiért nem teszi lehetővé a fizetési kérelem szolgáltatást a hitelkártyásoknak. Csak néhány gondolat, pl. fizetési kérelem küldését lehet használni a törlesztésre. Az MBH számlavezetési ajánlataitól jobb helyen bankolok, csak egy Budapest Banktól megmaradt hitelkártyám van náluk, ezért a törlesztést postai csekkbefizetéssel oldom meg. Emiatt folyton ajvékolnak, hogy térjek át elektronikus fizetésre, mert az nekik jobb. Nyilván jobb, mert nincs számlakivonat postai kiküldése, csekkel kapcsolatos könyvelési költség, de egy havi 500k-1M Ft törlesztést nem szívesen indít senki a bankjától, mert ha díja nincs is, a tranzakciós illetéket általában felszámolják, ami már lassan el is viszi a hitelkártyás visszatérítés évek óta alacsonyan tartott összegét. Ha indíthatnék fizetési kérelmet, biztos nem kínoznám magam a csekkbefizetéssel a gagyi SimplePay-en keresztül. Másik pedig a fizetési kérelmek fogadása. Biztos lesznek olyan kereskedők, akik az új qvik-et használják majd bankártya elfogadás helyett, na ezeken a helyeken nem tudják majd használni az MBH Bankos hitelkártyákat (megjegyzem másikat se nagyon, talán az Erste kártyái használhatók, de az legyen mindegyik bank saját hibája, ha nem fejleszt). És a magánszemélyek közötti fizetési kérelem sem ördögtől való, mert az is egy fizetés, meríti a hitelkeretet ugyanúgy. Ha nem fizetem vissza időre, akkor kamatozik ugyanúgy. Nem értem miért félnek tőle. Tegnap az MBH ügyintéző azt mondta, hogy azért nem lehet, mert az egy utalás és hk. számláról azt nem lehet. Technikailag szerintem nem lehetetlen, mert a csoportos beszedés is GIRO utalás. Utalást fogadni pedig eddig is lehetett. Szóval nem értem. OK, visszatérítés ne járjon rá, mert nem használod a tranzakció során magát a bankkártya-rendszert, amibe be vannak építve a jutalékok, amiből visszaoszt egy kicsit a végén a bank. De a csoportos beszedésre is jár, szóval ez sem jó érv. A lényeg, hogy a bank kizárja magát a hk. tranzakciók esetében a fizetési kérelmes és a qvik tranzakciókból, ami nem kis kiesés, pláne, hogy náluk csak a hitelkártyám van, így ezek a tranzakciók mennek másik pénzügyi szereplőhöz.