Tamás Gerencsér Creative Commons License 2024.10.03 0 3 17274

Én a Deutschland Ticket -re SZAVAZOK - friss, autentikus tapasztalatból is!

Először is KÖSZÖNÖM azon topiktársaimnak, akik segítettek, ötleteket adtak a DT megvásárlásához.

Minden infó stimmelt egy kivételével:

Aki megvásárolja, annak német bankszámláról kell kifizetni a 49 eurót. (Zuhanyhiradó szerint jövőre 58 euró lesz)

Nekünk német barátaink vették meg, és küldték el a telefonunkra a bérletet.

Idén augusztusban 18 napot voltunk az egykori NDK-ban.

DREZDA – Moritzburg – Pirna - Seiffen – ANNABERG-BUCHHOLZ – PÖHLBERG (832 m) -– Kurort OIberwiesenthal – Fichtelberg (1215 m) - Schneeberg – Aue – LIPCSE – Weimar – Halle - WERNIGERODE Drei Annen Hohne –Magdeburg -  BERLIN – Potsdam – Neubrandenburg.

A 18 nap alatt -  a helyi közlekedést leszámítva - 3084 km-t utaztunk 29 vonat, 16 busz, 3 magánvasúttal.
A helyi közlekedést (busz, metro, S-Bahn U-Bahn, villamos) 33 alkalommal vettük igénybe.

A magánvasút esetében:

a FICHTELBERGBAHN esetében csak egy 8 euros kiegészítő jegyet kellett vennünk, ami azon a napon korlátlan utazásra adott lehetőséget.

a HARZER SCHMALSPURBAHNEN esetében a Wernigerode - Drei Annen Hohne között nem kellett jegyet vennünk!

Csak a kíváncsiság kedvéért  minden utazás díját feljegyeztem, összesen 960 eurót (!!) kellett volna fizetnünk az összes közlekedésért.

Spórolás: 911 Euro  - cca. 364.400 forintot spóroltunk.

Természetesen már tervezzük a következő évi németországi kirándulást - DDR-2024 helyet NSZK-2025 lesz a projektnév.

Közel 10.000 fotó, 7 órányi filmrészlet ( 278 filmecske) készült, melyből a facebook oldalamon sok-sok látható.

Ha valaki kedvet kapott, szívesen segítek a kiváló szálláshelyekkel, tapasztalatokkal, no meg amire kíváncsiak vagytok.

Üdv

gertam