Ordas Creative Commons License 2000.06.11 0 0 359
Na! Folmelegitjuk a topicot, mint a toltott kaposztat. :)

HVG, 2000. jun. 10-i szamban van egy erdekes cikk [48. old.].

Lenyege, hogy Romaban, a szentev csucsan egy homoszexualis vilagtalalkozo lesz [lenne?] Romaban, kb. 200-300ezer reszvevovel. Na most, kerdem en, miert kell masokat megbotrankoztatni? Miert pont a szentevben, miert pont Romaban kell lennie ennek a talalkoznak?
Nemcsak az egyhaz, de meg a baloldali, un. liberalis olasz politikusok is elitelik, korabban beigert tamogatast is visszavontak [300 millio lira]. A kommunistak tamogatjak a rendezvenyt. A melegszervezetek abba se mentek bele, hogy pl. Firenzebe tartsak meg, illetve azt sem fogadtak el, hogy a Piazza Venezian ne vezessen keresztul a felvonulas, illetve tavolabb vigyek a varoskozponttol, ahol rengeteg vallasi emlekmu van. Tehat nagy valoszinuseg szerint provokaciorol van szo.
Ellenben Franco Zeffirelli [bevalottan meleg + vallasos]: "Nem helyes ez a larmas felvonulas a Vatikan kozeleben. A szexualitasbensoseges maganugye mindenkinek, es jogokat nem hivalkodo magatartassal lehet szerezni. Tobbet ert volna peldaul egy komoly tudomanyos tanacskozas a vallas es a homoszexualitas maig nem kelloen tisztazott tmakoreben."