Tócsa Creative Commons License 2000.06.10 0 0 63
Gustav, abban igazad van, hogy Gara sikereinek több összetevője van és nem csak az ő edző kvalifitása. Erdeiben talán azt lehet becsülni (már, ha lehet vmit is), hogy ugyan légvárakkal, de együtt tartotta a csapatot. De tovább megyek: nem volt elég neki az élcsoportban való szereplés, ő nemzetközi porondról álmodott (lsd. UFA szerződés). Az más kérdés, hogy ennek alapot nem tudott teremteni a rossz és homályos gazdálkodásával. De fejlesztési perspektívái voltak és nem kereskedési! Borsó megérezte a pénz szagát és többet akart magának, mint egy szimpla névadó szponzor. Az amúgy is gyenge lábakon álló Erdeit nem volt nehéz megfojtani. És utána jöhet a Grál-lovag szerep, mint a Loki megmentője. Tudod, ha akart volna, tudott volna segíteni Erdeinek a gazdálkodásban, az új piaci szisztéma alkalmazásában. De nem akart! Hagyta saját sz.rába meg fulladni, hogy utána az egészet saját maga örömére csinálhassa. Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne egy-két befektető mögött a Borsó pénze állna.
A külső kényszerítő erőn te mit értesz? Politikai nyomást? MLSZ parancsolást? Ezek hál’ istennek már kihalóban vannak és van annyira gerinces a DVSC, hogy az ilyennek már ellen tudott állni, már az Erdei korszakban.
Azt hiszem, kimondtad a kulcsszavakat:” lényegesen erősebb játékosállományra nincs pénzünk”! De Garától megkövetelték volna a dobogót. Egy jó és már bizonyított edző csak útban van, egy középszerűségre kárhoztatott csapatnál, mert ez a célja a kedvenc tulajdonosunknak. Csak annyit ad enni az aranytojást tojó tyúknak, ami elég a tojáshoz. Hizlalni már nem akarja, hisz akkor kevesebb nyereséget realizálhat. De én magyarázom ezt egy közgazdásznak? Ezt ezerszer jobban tudod nálam! Nincs neki ideje kivárni, míg évente felbukkan 1-2 jó képességű ifi játékos, hanem shoppingol (avagy kupeckedik). Az utánpótlás nevelésünk, (ami méltán híres) meg majd termeli a tehetségeket más kluboknak. A szívem szakad meg, amikor azt hallom a befutott labdarúgóról, hogy Debrecenben esetleg valahol Hajdú-Biharban kezdte a focit, de itt nem kellett. Jó tudom, nem lehet minden volt debreceni a Loki játékosa, de annyi tehetséget herdáltunk már el, hogy az nem igaz. És most itt az new deal: nem nevelünk, hanem adunk-veszünk. Én megrettenve nézem a Chelsea esetét. Egy árva angol alig van a 16, meccsekre benevezett játékosok között. Igaz BL-ben játszanak, a Barcat is megszorongatták, de ilyen áron. Nekünk is ez lenne a jövőnk? Akkor rettegjek az EU-tagságtól, mert özönleni fognak a nemmagyar játékosok? Én nem ilyen jövőről álmodom! Anno a Pécsnek volt olyan csapata, melyből csak 1 –azaz egy- játékos nem volt saját nevelés a kezdőben. És bronzérem meg UEFA szereplés. Az más kérdés, hogy az átkosban ezt a csapatot szét lehetett kapni a pestieknek.
Komjátit nem fogom bántani addig, míg a sikertelenségek tartóssá nem fognak válni. Persze akkor sem ő fog lenni az én célpontom, hisz tudom róla, hogy csak egy eszköz a tulajok cselekedeteiben.

Hajrá Loki! (és nem Borsó FC!)