f_zsolt_01 Creative Commons License 2024.09.19 0 1 88404

Nem szeretném kisebbíteni a fejet ért ütések "veszélyességét", azonban az agyra sokkal több veszély leselkedik, amit nem is igazán látunk. Mire gondolok. Itt van például a mai „civilizált” életmódunk. Az átlagember (de aki tudatosabban él az is) keveset alszik, keveset mozog, stresszben él, feldolgozott és rosszminőségü ételeket eszik, mozgásszegény életmódot folytat, néha iszik és lehet, hogy dohányzik is. Ezzel a hosszú és fáradságos „munkával” kialakíthat szív és érrendszeri, valamint emésztési problémákat, kialakulhat zsírmáj, mindenféle ciszta, polip, csontritkulás és érelmeszesedés is. Ezek a bajok nagyon ritkán fordíthatóak vissza, inkább csak tünetmentesíteni lehet gyógyszerekkel és 50 plusszosan meg néz körbe-körbe, hogy hol rontotta el.

Én személy szerinte szeretem a mozgást és életem végéig fogok sportolni. A küzdősportot akkor fogom abbahagyni, ha meghalok, kockázatos a fejre mért ütés elszenvedése, de ezzel a kockázattal számolok. Haha, ahogy mondják inkább használódjak el, minthogy berozsdásodjak.

Előzmény: beetee (88402)