Tócsa Creative Commons License 2000.06.09 0 0 57
Szomorú vagyok Lecsó és Gustav!
Szomorú vagyok, mert nem látok mást, csak azt, hogy értékeink elvesznek (elmennek), és olyanok jönnek helyükre, akikkel elölről kell kezdeni mindent. Csapatépítés, taktika, játékszerkezet stb. Mindez csak azért, mert a tulajdonos(ok)nak nem tetszik valaki vagy valami.
Lecsó azt írod: nincs valami rendben nálam. Igazad van. Csak egy hülye lehet az, aki –20C˙-tól +30C˙-ig, legyen bármilyen az idő, kimegy a csapata mérkőzéseire. Környezetében mindenki annak tartja, de őt ez nem érdekli. És az a legnagyobb baja, hogy nyitott szemmel jár. Észreveszi a stikliket, nem huny szemet fölötte és világgá kiabálja (a maga szerény lehetőségeit kihasználva). Van egy nagyon szép Ady részlet (remélem ő írta): Gyilkosok közt cinkos, aki néma. Azt hiszem ezt a szerepet nem vállalom magamra. Nem tudok elnéző lenni az iránt, ami itt tulajdonosi szemlélet címén folyik.
Lehet, hogy handabandázok, de az mi, amikor 2 hétig mondják (írják), hogy most írt alá a két játékos. 2 HÉTIG ÍRNAK ALÁ EGY SZERZŐDÉST! Meccsen se Balassa, se Hanák nem fog bedobást végezni, mert biztos porcosra írták a csuklójukat. Fél perc tárgyalás, 336 óra aláírás.
„(itt most nem akarom megbántani az újonnan érkezőket, de hát „most” tulaj vagyok).”
Amikor töltelékről írtam, ez a rész elkerülhette a figyelmedet!
Az, hogy mit hiszel rólam, azt sajnos rád kell bíznom, de ’80-tól a Lokiért való izzásomat még te sem tudod elvenni tőlem. Azért „csak” ’80-tól, mert anyám már akkor is féltett a huligánoktól 14 évesen! Bölcs asszony! És az idő őt igazolta!
Az általad ismeretlen okról csak annyit, nézz bele az archívumodba és keress még egy edzőt, akivel hasonló, folyamatos sikert ért el Debrecennel, mint Gara. Látod már nem is olyan ismeretlen!
Könnyeivel küszködő, távozó edző mondja, hogy nem ezt érdemelte! Te viszont kijelented, hogy elment. Mond az a szó, hogy naivitás vagy vakság, mond-e neked valamit?
Gustav, most te is figyelj lécci!
A szobafestő példád, nem volt teljes. Ugyanis a második munkánál már azt kérte a megrendelő, hogy királyi pompával fesse ki a lakást, de oltott mésszel meg zománcfestékkel. Mondjátok, ti elvállalnátok a melót? Ki az a hülye, aki bedugja fejét a hurokba? Tipikus jele annak, ha el akarom zavarni az illetőt. Lehetetlent kérek és csodálkozó pofával nézek rá, hogy miért nem vállalja.
Bjéla, azért nem kezdeményezett csődeljárást a Loki ellen, mert tudta, hogy pénzét (amit igen szemét módon „fektetett” be) nem látná viszont. Vegetáló szinten tartja a klubot, amiből könnyebb kivenni a sokszorosára fiadzó tőkéjét, mint egy csődtömegből. Az igazolások nem azért történnek, mert a Debrecent kell erősíteni. Buta, aki azt hiszi, hogy önzetlen dolog. Ő vette, ő adja is el és a haszon minden egyes fillérje az övé. A Loki csak ugródeszka a menedzselt játékosnak. Így csapatépítésről, erősítésről nem lehet beszélni, csak kereskedésről. Itt jön ki, hogy tényleg üzletember, aki felfedezte, hogy nem csak pacikkal lehet ezt csinálni. Lehet, hogy jogilag ez helyes, de senki etikai érzékét nem bántja? Egyedül csak én vagyok így ezzel?
Átnéztem vitaindító irományomat, és sehol nem láttam azt a szót, hogy lopás. Pusztán csak kupeckedés a játékosokkal. Ez inkább való. Amikor idejött, pénzéért játékjogot kért, ami Tobe eladásából búsás haszonnal azonnal megtérült. Véletlenül csak a piacképes, gyorsan eladható játékosok joga vándorolt az ő zsebébe, kihasználva az éppen pöcegödörben levő Loki helyzetét. Vérszívó, hiéna, zavarosban halászó, tisztesség hiánya és más hasonló szavak jutnak ilyenkor az eszembe.
Guszti, ezt a Sabo-Bagoly példát egy kicsit félremagyaráztad. Ők ugyanis nem támasztottak semmilyen feltételt a marasztalásuk érdekében, viszont Garának olyan feltételeket szabtak, amit lehetetlen teljesíteni ezzel a szétzilált állománnyal. Az új játékosokkal kiegészülve még Garának is szinte elölről kellene kezdeni. Nem hogy garantálni a dobogós helyezést.
Lecsó, miután sértésnek is beillő szavakat használtál velem szemben (amit én nem tettem), enged meg, hogy én döntsem el, van-e harag vagy nincs.
Egy szűk látókörű, modern idők szele által érintetlen szurkoló mondatta mindezt velem:
O tempora, o mores! Isten óvd meg a Lokit a kufároktól!

Hajrá Loki!

No bocs, mert hosszú voltam.