Nos, szerintem DJ Bakter már megkapta a beosztását: Takilaci Kedvence :-))))))
Ritka dolog történt ám, kéretik észrevenni! Egy topiclakó olyat írt, amivel Takilaci tökéletesen egyetért.
Cikizés vége. Tképpen nem is annak szántam csak jólesett. Bocs. :-)
Egyébként én sem vagyok elájulva a Nyugattól, hamár a pénzügyeknél vagyunk. Semmivel sem jobbak, mint mi, csak több pénzük van és ezért nagy az arcuk (felénk). Üzleti tapasztalat.
Azért most már megkérdezném Takilacitól, SZERINTE mi lenne a legfontosabb, amit tenni kellene vasútügyben Magyarországon. Azon túl, hogy pénzt kell nyomni bele, meg szétválasztani, meg privatizálni amit érdemes.
Csendben ideírom a Magánvéleményem: ez az ország akkor muködik, ha hagyják. Az emberek jelentos része igenis akarna tenni azért, hogy jobb legyen. A megfelelo helyen (minisztérium, vezig, szaksz. stb.) lévo kerékkötoket kellene az útból eltávolítani, de úgy, hogy pénz és hatáskör közelébe többet az életbe ne kerülhessenek. Ezek számát én laikusként max. 50-re tenném. A többi felesleges vagy használhatatlan egyén egy egészséges rendszerben magától is leépülne. A feladat ennek a természetes kiválasztódási rendszernek a kialakítása. Annyira én sem vagyok naiv, hogy feltételezzem egy tökéletes megoldás létezését, de ha a korrupció és a dilettantizmus szintjét a máshol meglévo szintre lehetne beállítani, már nem lógna ki a vasút az átlagból. És onnantól akár az már jó is lehet.
Álom?