bé.laci Creative Commons License 2024.09.17 0 0 38225

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy képlettel meg lehet-e oldani, hogy a barack színű cellákban a következő eredmény jelenjen meg a kép alatt részletezett logika szerint

Az első sor egy adott számsor.

A2-ben egy megadott szám szerepel - esetünkben 2 , és azt szeretném, hogy B2-ben adja össze B1-et és C1-et (2 cellát), C2-ben C1-et és D1-et, stb.

A harmadik sorban B3-ban már 3 számot szeretnék összeadni, B1-et, C1-et és D1-et.

A felső sor egy cikkre vonatkozó vevő megrendelési/előrejelzési sor lenne, és alapvetően azt szeretném megoldani, hogy a táblázatom megjelenítse, hogy

- ha mondjuk 2 vagy 3 heti biztonsági készletet szeretnék tartani, az darabban mit jelentene, úgy, hogy ugye a heti igény nem állandó, ill. cikkenként eltérhet az elvárt biztonsági készletszint, amit közben lehet növelni vagy csökkenteni is.

Azt is szerezném tudni, hogy ha mondjuk nekem B4-ben lenne mondjuk egy 16000-es készletem, ki tudnám-e számoltatni képlettel, makró nélkül, hogy ez meddig fedezné az igényt/hány heti igényt fedezne - magyarul ha ebből elkezdeném kivonni az első sor értékeit, hányadik cellánál menne át negatívba. 

Szerintem képlettel nem lehet megoldani, de ha mégis, még nem jöttem rá hogyan.

Előre is köszönöm a segítséget!