Gustav Creative Commons License 2000.06.09 0 0 52
Azért ne menjünk már bele a szabad világba, ez az "Isten óvja a Lokit" felkiáltás a leveled végén egy picit furcsa. Tavaly ugyanilyentájt, amikor ezek az urak összefogtak, ilyen-olyan érdekből, hogy a Loki egyáltalán létezhessen, ugyanezt mondtad? Egy gazdasági társaság működése nem szereteten alapul, tény, hogy a fejlett tulajdonosi gondolkodás nem az, hogy "csak a betett pénzem jöjjön minél hamarabb vissza", hanem először befektetek, aztán három-négy év alatt eljutunk egy szintre, amikor már jövedelmezővé válik a vállalkozás. De ehhez komoly pénztőke kell, amin mondjuk az Rt nyílttá tétele nem sokat segített volna. Mellesleg a tulajdonosok nagyrésze soha semmiféle pozitív véleményt nem hallhatott magáról, mi a fenének érezné annyira szívügyének a dolgot?

A játékosokról. Bodnár elment, mert egy olyan csapatba szerződhetett, ami valóban szakmailag nagy előrelépés és kihívás. A játékán már hónapok óta látszott, hogy leginkább ez jár a fejében. De őszintén, miért is maradt volna itt, amikor a BL-ben vitézkedő Kijev hívta? Bagoly Gabi is nagyobb kihívásnak érezte a Dunaferrt, felteszem, több pénzt is kap, a szerződése lejárt, és nem akart hosszabbítani. Radu Sabo dettó, ráadásul az a mentalitás, ami őt jellemezte, nem fog hiányozni a csapatból. Gojan pedig még visszavonult azelőtt, hogy lekiabálnák a pályáról. Valóban hiba volt egyéves szerződéseket kötni, de a tavalyi bizonytalan helyzetben ez is eredménynek számított.

Garának ugyanígy lejárt a szerződése, a helyére idehozták Komjátit, kész. Azon lehet (majd, az eredmények ismeretében!) vitatkozni, hogy jó döntés volt-e, de azon nem, hogy kirúgták-e a Lajost, mert nem rúgták ki. Mondok egy példát, te szobafestő vagy, megállapodsz valakivel, hogy kifestesz egy lakást. Már a munka közben beszélget veled a tulaj, hogy van még pár lakása, lehet, hogy azt is veled fogja megcsináltatni, aztán a munka végén kifizet téged, majd leültök, tárgyaltok, de végül másik emberre bízza a többi munkát. Szerintem ez nem kirúgás, mert senki semmilyen szeződést nem szeg meg, nem bont fel, a munkát elvégezték és kifizették, de legközelebb már más dolgozik. A te gondolatmeneted alapján Bagoly és Sabo is szemét módon elbánt a Lokival, mert a lejárt szeződést nem hosszabbították meg. Meg kell érteni, ez üzlet, az adásvétel egy speciális fajtája, aminek megvannak a maga szabályai, s ezeket szemmel láthatóan nem szegte meg senki. A szurkoló azért szurkoló, hogy az érzelmei vezessék, de egy gazdasági társaságnál ez nem megy. Én egyetlen esetben mondnanám ki fehéren-feketén valamelyik félről, hogy tisztességtelen, akkor, ha egészen pontosan tisztában lennék az összes adattal. De erről szó sincs, és esélyem sincs rá, éppen ezért igyekszem magam visszafogni. Én ráérek az eredmények ismeretében minősíteni bárkit is...

Gustav
Hajrá Loki!

Előzmény: rossobianco (51)